Μια σπαρακτική ανάρτηση για τη δίδυμη αδερφή της, Νάταλι που έχασε τη ζωή της πέρυσι στην Κέρκυρα αφότου έφαγε ωμό κοτόπουλο έκανε η Μισέλ Μάρτιν, ανεβάζοντας τις πρώτες φωτογραφίες της Νάταλι.
«Μωρό μου, ψυχή μου, καλύτερη μεγάλη μου αδερφή, καλύτερη νονά, καλύτερη θεία, καλύτερη κόρη, αγαπημένη γυναίκα και πάνω από όλα καλύτερη μητέρα στα όμορφα ανίψια μου!» έγραψε στο facebook η Μισέλ, αναρτώντας τις δύο φωτογραφίες.
Η κατάστασή της επιδεινώθηκε σε μόλις 36 ώρες μετά την κατανάλωση του κοτόπουλου, καθώς σχηματίστηκαν θρόμβοι σε όλο της το σώμα. Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
«Μόλις έκοψε το κοτόπουλο βρήκε αίμα»
Το περιστατικό έγινε στις 13 Αυγούστου 2017. «Το ξενοδοχείο είχε δύο ή τρία εστιατόρια. Ήταν μπουφές ή εστιατόριο και οι τέσσερις τρώγαμε μαζί. Είχαμε τα αγόρια μας μαζί, πήραμε μακαρόνια, ψωμί και λουκάνικα. Η Νάταλι είχε ένα εντελώς διαφορετικό δείπνο που είχε κοτόπουλο, σαλάτα, γαρίδες και λαχανικά. Ήμασταν ήδη στο τραπέζι όταν η Νάταλι γύρισε με το φαγητό της», αναφέρει ο σύζυγός της.
Η Νάταλι, σύμφωνα με τον σύζυγό της, άρχισε να τρώει και μόλις έκοψε το κοτόπουλο βρήκε αίμα. Το σχολίασε αμέσως. «Σηκώθηκε, το πήγε πίσω και το αντικατέστησε με άλλο πιάτο. Γύρισε και το έφαγε. Είχε φάει μερικές μπουκιές από το άλλο κοτόπουλο» πρόσθεσε.
Η Νάταλι άρχισε να παραπονιέται ότι δεν νιώθει καλά, αλλά χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Ο άντρας της ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα όταν άρχισε να πηγαίνει στο μπάνιο. «Ο γιατρός ήρθε γύρω στις 7 το πρωί. Αφού διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα, μας είπε να χωριστούμε. Πήγα τα παιδιά για πρωινό και μπάνιο. Στις 11 γύρισα να την ελέγξω. Δεν ένιωθε καθόλου καλά και μου ζήτησε να πάω να φωνάξω άλλο γιατρό», εξηγεί ο σύζυγός της.
Πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το απόγευμα. Στις 11 το βράδυ, ο πρώτος γιατρός χτύπησε την πόρτα του συζύγου και του εξήγησε ότι έπρεπε να ντυθεί και να πάει άμεσα στο νοσοκομείο.
«Ήταν ξύπνια και χαιρόταν που με έβλεπε. Αλλά είχε άγχος και ανησυχία. Πονούσε στα πόδια και είχε αρκετά κόκκινα σημάδια πάνω της», περιγράφει ο σύζυγος.
Στο πλευρό της ήταν ο αδερφός της και η ανιψιά της. Λίγο αργότερα, η άτυχη γυναίκα πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Mother of two died after just a ‘few mouthfuls’ of e-coli chicken during Corfu holiday, inquest told
Natalie Rawnsley died within 36 hours of meal at hotel restaurant
A fit and healthy Hertfordshire mother died while holidaying in Greece with her family after eating just “a few mouthfuls” of uncooked chicken, an inquest has heard.
Natalie Rawnsley was holidaying on the island of Corfu with husband Stewart and her two young sons when she was struck down with food poisoning.
Ms Rawnsley, a keen triathlete, died within 36 hours of her meal at the hotel where she and her family were staying.
“I had both my boys with me, we had pasta, bread and sausages. Natalie had a completely different dinner which consisted of chicken, salad, prawns and vegetables.
“We were already at the table when Natalie came back with her food. Natalie started to eat hers and as she cut the chicken the chicken oozed red blood to which point I commented it looked bloody.
“She got up took it back replaced the chicken with a different piece and came back and ate it.
“She had had a few mouthfuls of the other piece of chicken.”
A doctor came early the next morning, diagnosing Ms Rawnsley – who had been vomiting since 3am – with gastroenteritis.
When Ms Rawnsley’s symptoms continued, she was admitted to the medical centre near the hotel. She was later moved to hospital– at which point, Mr Rawnsley said, his wife had “pain in her legs and also a number of red blotches all over her.”
Ms Rawnsley died in the early hours of the following morning.
The inquest heard that although Ms Rawnsley was a healthy stay-at-home mum, the probability of contracting the more serious illness from food poisoning depends entirely on your genes.
Infections expert Professor Sebastien Lucas said: “It depends on what your genes are.
“Assuming it is an E-Coli infection – coming from uncooked chicken seems a very reasonable theory.
“The point I also made in my report is how it escalates.
“It’s a very rapid process and so the chronology I heard from Mr Rawnsley fits to a ‘t’ with that view.”
Professor Lucas said little can be done once infection sets in, adding that Ms Rawnsley was the third person he had seen die under these circumstances so far this year.
Dr Athanasia Vargiamidou performed the post-mortem on Ms Rawnsley.
She said: “The blood was not able to clot properly, it clotted a lot and at the same time.”
The coroner recorded a verdict of death by the accidental consumption of E-Coli infected chicken.
South West News Service