«Βράζει» λόγω Ρουμπάτη το Νοσοκομείο Κέρκυρας!

0

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης, έχει προχωρήσει σε σειρά κυρώσεων μη αρεστών ιατρών και αυτό σε μία περίοδο πανδημίας και υπερεργασίας του προσωπικού, επιχειρώντας να επιβάλλει… σιδηρά πειθαρχία με πλήρη υποταγή στις διαθέσεις και τα εντέλλεσθαί του.

Κυρώσεις χωρίς καν ΕΔΕ!

Ο Κ. Χριστοδούλου, τιμωρήθηκε από τον κ. Ρουμπάτη επειδή, όπως καταγγέλλει ο πρώτος, αποφάσισε να ορίσει διαφορετική σειρά στο τακτικό πρόγραμμα χειρουργείου από αυτή που του δόθηκε εντολή από το Διοικητή, επέμβαση σε ασθενή, χωρίς μάλιστα καν να διενεργηθεί ΕΔΕ κατά του ιατρού!
«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενήργησε αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά χωρίς την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης(ΕΔΕ), χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ. και χωρίς ενημέρωση της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας», υπογραμμίζει σε δημόσια ανακοίνωσή του ο γνωστός χειρούργος, ο οποίος σχετικά με την αναβολή προσθέτει: «Παρόλο που ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι κατάλαβε τις προφορικές και γραπτές εξηγήσεις που του παρείχα, με τιμώρησε πειθαρχικά με την αιτιολογία ότι από αμέλεια ως διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος υπέγραψα για τις 2/7/2020 το τακτικό πρόγραμμα χειρουργείου του χειρουργικού τμήματος και όρισα να γίνει τρίτη στη σειρά και όχι πρώτη, όπως ο ίδιος έκρινε αυθαίρετα και αναιτιολόγητα ότι έπρεπε να ορίσω, μία χειρουργική επέμβαση ασθενούς που αφορούσε στο παχύ έντερο. Η εν λόγω επέμβαση τελικά αναβλήθηκε με ευθύνη άλλου ιατρού και όχι με δική μου ευθύνη και δεν διενεργήθηκε την ημέρα εκείνη, μολονότι η ασθενής είχε μεταφερθεί στο χειρουργείο στις 11.00 π.μ.».

Καταγγελία και για άλλες τιμωρίες χωρίς ΕΔΕ!

Όμως, η υπόθεση Χριστοδούλου δεν είναι η μοναδική που προκαλεί τριγμούς στην ίδια τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την διάλυση του απαραίτητου θετικού εργασιακού κλίματος.
Με ανάρτησή της στο χώρο του Νοσοκομείου, η νεοεμφανιζόμενη «Συλλογικότητα Υγειονομικών Λαζαρέτο» καταγγέλλει την τιμωρία τριών γιατρών χωρίς να προηγηθεί ΕΔΕ (!) και συγκεκριμένα εκτός του Καλλίνικου Χριστοδούλου, κατά του γυναικολόγου Γεώργιου Χριστοδούλου και του χειρούργου Α. Πορφύρη.
Επίσης, καταγγέλλουν την τιμωρία νοσηλεύτριας επειδή πήρε απεσταγμένο νερό από το νοσοκομείο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει την επόμενη μέρα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας.
Όσο για το γυναικολόγο που τιμωρήθηκε, κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική απόφαση καθώς η τιμωρία του αφορά την κατηγορία περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς» επειδή εγγράφως σε προσωπική αλληλογραφία με το Λ. Ρουμπάτη, επεσήμανε προς το διοικητή τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η κλινική στην οποία εργάζεται.

Χριστοδούλου: Το φασίστα γύρω σας να προσέχετε!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χριστοδούλου καταγγέλλει την αντιμετώπισή του κάνοντας λόγο για βλάβη στην υγεία του (είχε νοσηλευτεί με σοβαρό πρόβλημα υγείας πριν από 7 χρόνια) ενώ αφήνει αιχμές για φασιστικές συμπεριφορές: «Οκτώβρη του 2020 κερδίσαμε μια μάχη κατά του φασισμού. Μην επαναπαυτούμε σ´ αυτήν. Οκτώβρη του 2013 ξημερώματα, κατάλαβα ότι δεν είμαι άτρωτος. Μέσα σε ένα λεπτό, μετά από ατέλειωτα μερόνυχτα όρθιος στο χειρουργείο, ράγισε η καρδιά μου. Αγαπημένοι συνάδελφοι την μπάλωσαν και έτσι κατάφερα να συνεχίσω το έργο μου για 7 χρόνια. Τώρα ξύπνησε τον εφιάλτη ξανά η αδικία, την άδικη τιμωρία που μου επεβλήθη δεν την άντεξα. Ελπίζω όμως να τα καταφέρουν οι συνάδελφοι μου και πάλι, να με μπαλώσουν. Έχω ακόμα πράγματα να κάμω. Μετά το καλοκαίρι του 74 στη Κύπρο, αφού γλίτωσα από τους βομβαρδισμούς των Τούρκων, νόμιζα πως ήμουν άτρωτος. Λάθος!.. η καθημερινή μάχη με τον πόνο, την αρρώστια και τα βάσανα του κόσμου, είναι πιο ύπουλη μάχη και πιο επικίνδυνη, για τη ζωή του θεράποντος. Μετά το χειροκρότημα, μπορεί κάποιος, που δεν είχε γεννηθεί όταν εσύ ξεκινούσες τον αγώνα της ζωής, να γκρεμίσει σε λίγο χρόνο ότι εσύ δημιούργησες, γιατί κατά λάθος του δώθηκε εξουσία. Την κατάχρηση εξουσίας τη φοβάμαι. Τον φασίστα γύρω σας να προσέχετε, τη μάχη κατά του φασισμού την κερδίσαμε, τον πόλεμο ακόμα».

Απαξιώνει (και) το Σωματείο Εργαζομένων

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης έχει ανοίξει «μέτωπο» και με τους εργαζόμενους, πλην των ιατρών, καθώς όχι μόνο αρνείται να επιλύσει σειρά ζητημάτων ή να διορθώσει λανθασμένες αποφάσεις, αλλά απαξιώνει ακόμα και το αίτημα για συνάντηση του σωματείου τους μαζί του!
Πρόσφατα το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Ν.Κ., κατήγγειλε ότι το Δ.Σ. του προσπαθεί επί δύο μήνες να συναντηθεί με την διορισμένη διοίκηση με αίτημα προς τη γραμματεία του τέσσερις φορές (!), ραντεβού που και τις 4 φορές ακυρώθηκε με το διοικητή να επικαλείται… έκτακτους λόγους.
Αφού δεν τους βλέπει, οι εργαζόμενοι απέστειλαν επιστολή με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση!
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι:
– Με παράδοξο τρόπο μετακινήθηκε Επίκουρος τραυματιοφορέας από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε άλλο Νοσοκομείο, ύστερα από παράνομη εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ο εν λόγω συνάδελφος συνεχίζει να πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Κ., όπου και η οργανική του θέση, έστω και αν εργάζεται αλλού. Το Σωματείο διερωτάται για την ευκολία με την οποία ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. για άλλη μια φορά προσφέρεται να κάνει μετακινήσεις που ζημιώνουν το Νοσοκομείο μας, ενώ ζητάει επίσημη ενημέρωση τόσο για τη σκοπιμότητα, όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για αυτή τη μετακίνηση, δεδομένης της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και στο συγκεκριμένο κλάδο. Αυτονόητο το αίτημα μας για την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην οργανική του θέση.
– Με εντολή της Διοίκησης, πολλοί εργαζόμενοι κυρίως Επικουρικού προσωπικού και όχι μόνο, μετακινούνται σε διαφορετικούς κλάδους και θέσεις στο Νοσοκομείο, προκαλώντας οργανικά κενά και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες από τις οποίες μετακινήθηκαν!

Νοσοκομείο Covid… χωρίς προσλήψεις

Άλλωστε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτη, αποκάλυψε την πλήρη απουσία πρόσληψης γιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, παρά τις προσλήψεις σε άλλες περιοχές λόγω Covid.
Έτσι, στις προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού σε νοσοκομειακές μονάδες, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα δεν διατίθεται καμία θέση μόνιμου ιατρού την ώρα που κλινικές όπως η νεφρολογική βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης: «Σε προκήρυξή του, το Υπουργείο Υγείας πριν από δύο μήνες για την πρόσληψη 70 μόνιμων ιατρών σε νοσοκομειακές μονάδες νησιωτικών περιοχών, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την στελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ομοίως, καμία οργανική θέση δεν προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αύξησης των θέσεων νοσηλείας στις ΜΕΘ σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην τελευταία προκήρυξη 400 θέσεων μόνιμων ιατρών για όλη την Ελλάδα, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και πάλι, δεν διατίθεται καμία θέση μόνιμου ιατρού παρά τη νησιωτικότητα της περιοχής. Αντίστοιχα, η Νεφρολογική Κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» αναφέρει ο κ. Αυλωνίτης ο οποίος καλεί τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει πότε σκοπεύει να προκηρύξει θέσεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, πώς μεριμνά για την αντιμετώπιση των υψηλών απαιτήσεων λόγω της υγειονομικής πανδημίας του covid-19 και ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

CorfuPress.com
Share.

Leave A Reply