Βαραίνουν οι ποινές για φακελάκι! Πως θα τιμωρούνται οι γιατροί

0

Με πιο βαριές ποινές που θα θυμίζουν κακουργηματικές πράξεις θα τιμωρούνται άμεσα όσοι γιατροί ζητούν φακελάκι και πιάνονται στα πράσα.

Σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και με ισόβια μπορεί να τιμωρηθεί οποίος λάβει …μαύρο χρήμα από τον τομέα της υγείας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο παρουσίασης του εθνικού σχεδίου κατά της διαφθοράς που ετοίμασε ειδική επιτροπή της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο κ.Βορίδης θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση ώστε να υπάρχει επιβάρυνση της ποινής όταν υπάρχει δωροληψία, εκβίαση κλπ σε ευάλωτους ασθενείς.

Για την τιμωρία των επιτήδειων θα αξιοποιείται ο ποινικός κώδικας και θα τιμωρείται με τις ανώτερες ποινές.

Να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις το φακελάκι μπορεί να μετατρέπεται και σε κακούργημα με συνέπεια τα χρόνια φυλάκισης να είναι πολύ περισσότερα.

Η πρόταση για το σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς παρουσίασε ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης έχοντας στον πλευρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη τον τέως υπουργό υγείας που είχε ξεκινήσει κάποια μέτρα κατά της διαφθοράς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/7679

Με έξι μέτρα θα ”χτυπήσει” τη διαφθορά ο Βορίδης! Τι θα εφαρμόσει

Το σχέδιο δράσης προς ώρας αποτελεί μόνο μια πρόταση της ειδικής επιτροπής κατά της διαφθοράς ενώ αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση του υπουργού υγείας.

Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε είναι

1. Αυστηροποίηση ποινών για τους φακελάκηδες

2. Ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος για την προ κράτηση χειρουργείων

3. Ειδική ιστοσελίδα καταγγελιών για τους πολίτες που θέλουν να αναφέρουν υπόθεση με φακελάκι

4. Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης με πειθαρχικές ποινές από ειδικά πειθαρχικά συμβούλια που θα στελεχώνονται ακόμη και από συνταξιούχους δικαστικούς

5. Διασύνδεση όλων των ελεγκτικώνμηχανισμων όπως ΣΕΥΥΠ, ΣΔΟΕ, ΥΠΕΔΙΦΚΑ, οικονομική αστυνομία ώστε να ελέγχονται όλα τα οικονομικά δεδομένα του “επιτήδειου”

6 Νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως το θέμα στη διαφθορά είναι να προλαμβάνει κανείς την παραβατική συμπεριφορά πριν χρειαστεί να την καταστείλει

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του σχεδίου δράσης κατά της διαφθοράς επεσήμανε από την πλευρά του στον τομέα της υγείας για χρόνια υπήρχε διαφθορά και συμπλήρωσε πως μεγάλο τμήμα του σημερινού δημόσιου χρέους ήταν κρυμμένο στην Υγεία

Share.

Leave A Reply