Τσιόδρας: 136 οι νεκροί από κορωνοϊό – 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά

0
Δύο θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 136.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.534 μετά την επιβεβαίωση 17 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων, αλλά και για το θέμα της υποχρεωτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους (σ.σ. παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία, όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι). Δηλαδή όλοι όσοι θα εισέρχονται σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους θα φοράνε μάσκα υποχρεωτικά.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Σύμφωνα με τον, Σωτήρη Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».
Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.
Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της χρήσης της μάσκας θα αφορά το διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – στις 4 Μαΐου.
Share.

Leave A Reply