Γνωστός γιατρός του Ηρακλείου: Σκοτώθηκε στο Άγιο Όρος!

0

Μία δυσάρεστη είδηση βύθισε στη θλίψη την ιατρική κοινότητα του Ηρακλείου. Ο γνωστός αναισθησιολόγος Γιώργος Καραντινός, έχασε σήμερα τη ζωή του όταν έπεσε σε γκρεμό στο Άγιο Όρος, επιστρέφοντας από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Ο γιατρός, σύμφωνα πληροφορίες, βρισκόταν στο Αγιο Όρος μαζί με παρέα στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης, μία επίσκεψη που εξελίχθηκε σε τραγωδία τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του. Ο 65χρονος εν ενεργεία αναισθησιολόγος είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Κουράκη ενώ τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες, ο γιατρός έχασε την μητέρα του.

 

Ο γνωστός αναισθησιολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γιώργος Καραντινός και η παρέα του κατευθύνονταν από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου είχαν διανυκτερεύσει, προς τη Μονή του Οσίου Γρηγορίου, στο Άγιο Όρος.

Είχαν σχεδόν φτάσει κι απέμενε ένα ανηφορικό τμήμα, όπου έγινε το κακό. Ο 62χρονος Γιώργος Καραντινός έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στον γκρεμό βάθους περίπου 8 μέτρων.

Συγκλονισμένος ο φίλος του Μανόλης Βλαστός περιέγραψε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι ο γκρεμός ήταν απότομος με κοφτερά βράχια. «Ο Γιώργος έσβησε σχεδόν ακαριαία. Έζησε μόλις δύο λεπτά».

Οι εικόνες της τραγωδίας στο Άγιο Όρος

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι είναι συντετριμμένοι. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκε ο φίλος τους. Τόσο απροσδόκητα και άδικα. «Είχαμε διανυκτερεύσει στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, πηγαίναμε στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου και είχαμε προγραμματίσει να αναχωρήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Ο Γιώργος Καραντινός μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας, έναν ακόμα αναισθησιολόγο, έναν ακτινολόγο, έναν νοσηλευτή και τον κ. Βλαστό είχαν φθάσει στο Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο. Στις Καρυές συνάντησαν τυχαία άλλη παρέα γνωστών Ηρακλειωτών, κουβέντιασαν, γέλασαν, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο γιατρός ήταν πολύ χαρούμενος και το έδειχνε, όπως περιέγραψαν σε κατάσταση σοκ μέλη της άλλης παρέας. Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης. «Α ρε γιατρέ… πόση χαρά είχες όταν σε είδαμε στις Καρυές…τι είναι η ζωή… ένα τσαφ» σχολίαζαν συγκλονισμένοι στο facebook.

Ο Γιώργος Καραντινός που σκοτώθηκε στο Άγιο Όρος

Η είδηση του ξαφνικού και βίαιου θανάτου του 62χρονου αναισθησιολόγου, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου επί δημαρχίας του Γιάννη Κουράκη, έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του, φίλους, συναδέλφους αλλά και ασθενείς. Ο γιατρός δεν ξεχώριζε μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και ως άνθρωπος. Πάντα ανοιχτόκαρδος.

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα και στο Facebook. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το προσκύνημα στο Άγιο Όρος θα κατέληγε σε τραγωδία.

Πηγή: cretalive

Share.

Leave A Reply