Τον φαντάρο που πέθανε από πνευμονία, τον έστειλαν στο 401 Σ.Ν. με το ΚΤΕΛ

3

Ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις από θεσμικά και στρατιωτικά χείλη εγείρονται μετά τον θάνατο του 22χρονο φαντάρου, Νικήτα Λιθάρη, ο οποίος έχασε την ζωή του από πνευμονία.

Και αυτό γιατί οι καταγγελίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από οπλίτες είναι ιδιαιτέρως σοβαρές, καθώς κάνουν λόγο για πρωτοφανή αδιαφορία από τα στελέχη του ΚΕΕΜ Σπάρτης όπου υπηρετούσε ο νεαρός στρατιώτης.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο άτυχος νέος παραπονιόταν για τουλάχιστον 10 ημέρες ότι δεν αισθανόταν καλά, χωρίς όμως αυτό να συγκινήσει, όπως φαίνεται, τη διοίκηση του στρατοπέδου η οποία, αρχικά, αρνούνταν να του δώσει παραπεμπτικό.

Μάλιστα, άτομα που τον γνώριζαν αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τόσο που είχε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν πέντε λεπτά.

λιθαρης 1Τον έστειλαν στο νοσοκομείο με… ΚΤΕΛ

Παράλληλα, σοκ προκαλούν οι καταγγελίες φαντάρων στο diktiospartakos, οι οποίοι τονίζουν ότι όταν η διοίκηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αποφάσισαν ότι ο 22χρονος θα πρέπει να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο αντί να τον στείλουν με ασθενοφόρο και συνοδεία, τον έστειλαν με… ΚΤΕΛ!

Αν οι παραπάνω καταγγελίες ισχύουν, το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας», να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΕΜ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη;

Το τελευταίο αντίο

Σήμερα είπαν το τελευταίο αντίο στον 22χρονο οι συγγενείς και οι φίλοι του στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια.

Στεφάνια έστειλαν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Δήμος Πειραιά και η Δ’ Δημοτική Κοινότητα.

Νικήτα καλό ταξίδι…

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

http://www.zougla.gr/greece/article/zitounte-apantisis-gia-ton-8anato-tou-22xronou-fantarou

Επειδή τα διασταύρωσα, έτσι είναι. Το ΚΕΜ ναυλώνει λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε κάθε κατάταξη και τους στέλνει για εξετάσεις στο 401 ΓΣΝ σε μια τέτοια αποστολή μπήκε και ο φαντάρος εμπύρετος.

ΚΕΕΜ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/22-401.html

Το παρακάτω κείμενο είναι από το diktiospartakos.blogspot.gr

Σύμφωνα με τις οργισμένες καταγγελίες των συναδέλφων του άτυχου 22χρονου, η διοίκηση του ΚΕΝ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αντί να μεταφέρουν με ασθενοφόρο και συνοδεία τον Νικήτα, τον έστειλαν με ΚΤΕΛ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Όσο και κατάπτυστη να είναι η ανακοίνωση συγκάλυψης του ΓΕΣ για το φονικό, θέτει –χωρίς να το θέλει- ένα βασικό ερώτημα, που μεταξύ άλλων πρέπει να απαντήσει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί:
Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας», να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΝ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη;

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε προηγηθεί:
ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο 22χρονος ΝΙΚΗΤΑΣ
Ο Νικήτας ήταν ένας καλοκάγαθος γίγαντας. Έτσι τον θυμούνται όλες οι σειρούλες που τον γνώρισαν στην Τρίπολη, στο Γύθειο και στην Σπάρτη.
Κανονικά, επειδή ήταν υπέρβαρος θα έπρεπε να χαρακτηριστεί η σωματική ικανότητα Ι5.
Όμως ο Νικήτας υπηρέτησε, για να πέσει θύμα τελικά της Αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, που κυριαρχεί στον Ελληνικό Στρατό.
Ο Νικήτας αφού κόπηκε μετά από ιατρικές εξετάσεις στο Γύθειο, όπου εκπαιδεύονταν για μάγειρας, πήγε στο ΚΕΝ Σπάρτης, περιμένοντας τη μετάθεση για μονάδα της παραμεθορίου.
Στο ΚΕΝ Σπάρτης, σε αυτό το άθλιο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που κυριαρχεί η βρωμιά, που βασιλεύει η Αδιαφορία των στελεχών και της Διοίκησης, γρήγορα θα παραπονεθεί για την κατάσταση της υγείας του.
Όμως, ενώ θα βγει ελεύθερος υπηρεσιών, δε θα του δοθεί καμιά συγκεκριμένη αγωγή.
Δε θα υπάρξει καμιά Διάγνωση.
Για 10 μέρες παραπονιέται ότι πονά, ότι υποφέρει, αλλά δεν του δίνουν Παραπεμπτικό.
Οι συνάδελφοι του τον παρακολουθούν να αγκομαχεί, καθώς πασχίζει και χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν 5 λεπτά.
Όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει, όταν πνίγεται από το βήχα, ουσιαστικά “τον φυγαδεύουν” εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι νοσηλεύτηκε από τις 13-18-/3 στο 401 ΣΝ, μόλις την τελευταία στιγμή και λίγο πριν πεθάνει ενημερώνουν τους γονείς του.
Στα δραματικά ερωτήματα που προκύπτουν ποιος θα απαντήσει;
Ποιες ευθύνες, από ποιον και πότε θα αποδοθούν;
Αντίθετα, τόσο η ανακοίνωση του ΓΕΣ, όσο και η συμπεριφορά των διοικητών σε Γύθειο-Σπάρτη αποκαλύπτουν ότι έχει επιλεγεί ο δρόμος της συγκάλυψης.
Της απόκρυψης του φονικού.
Η Απανθρωπιά τους δεν έχει προηγούμενο.
Και στις δύο μονάδες, στελέχη και διοικητές κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτε…
Σαν να μην έκλεισε μια οικογένεια… Σαν να μην πέθανε ένα 22χρονο παλικάρι…
Τρελαμένοι και αηδιασμένοι οι συνάδελφοι του φαντάροι καταγγέλλουν ότι δεν κράτησαν ούτε ένα λεπτό σιγής…
Είναι λογικό και αναμενόμενο όμως αυτοί που δεν σε σέβονται ζωντανό, να σε προσβάλλουν νεκρό!
Εμείς απαιτούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν τα αίτια του θανάτου του 22χρονου Νηκήτα και να αποδώσουν ευθύνες.
Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουν στο παλικάρι, την οικογένεια του και τους συνάδελφους του.
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Share.

3 Σχόλια

  1. Κριμα!! Και το κριμα στον λαιμο τους…. Που θα φτασουμε κ ποσες αθωες ψυχουλες θα φυγουν ακομα για βαλουμε μυαλο δεν ξερω… θα αλλαξει ποτε αυτο αραγε;; αδιαφορια και παλι αδιαφορια αυτοι παιδια δεν εχουν;; δεν νιωθουν;; τι να πω πια…

  2. to palikari itan seira m kai eimastan mazi sto gi8eio otan meta gia kapoious logous mas pigan sparti mas to anakoinosan ta stelexei kai tous eipame na mn siko8ei i simaia logo pen8ous alla dn apantisan kan

Leave A Reply