Στα κάγκελα οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. Αλλάζουν τα πάντα

0

Πρόκειται για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας που όλοι περίμεναν και κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Ήδη πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τετάρτη 8/11, 11.00 με 15.00 και στη συγκέντρωση στις 12μ στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στην 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια (Πέμπτη ή Παρασκευή).

Διαβάστε εδω

ΕΣΥ σχεδιο κλικ εδώ νομου

ΕΣΥ κλικ εδω  αιτιολογική εκθεση 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει fasttrack το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Η κοινοβουλευτική διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι απλά αυτη του επείγοντος αλλά ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με προφανή στόχο να αιφνιδιάσει και να αποσοβήσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιο παρόμοιο προηγούμενο όπου δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με διαδικασία αυθημερόν.
Είναι προφανές ότι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε μαζική συμμετοχή στάση εργασίας την Τετάρτη 8/11, 11.00 με 15.00 και στη συγκέντρωση στις 12μ στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στην 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια (Πέμπτη ή Παρασκευή).
Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν πρέπει να περάσει.)

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το καταστροφικό νομοσχέδιο, για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το καταστροφικό νομοσχέδιο, για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών που επιχειρεί να επιβάλει με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το υπουργείο Υγείας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αμείβεται με παχυλούς μισθούς νομοθετεί καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ ενώ τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.
Επιπρόσθετα δίνει τη χαριστική βολή στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν οδηγώντας σε διάλυση τμήματα και κλινικές που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα.
Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες με τις οποίες επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να περάσει το νομοσχέδιο αφού δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:
«Το αξιόμαχο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει μάχη για να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζοντας με πρωτοφανή απαξίωση και έλλειψη σεβασμού το ιατρικό προσωπικό. Επιχειρεί απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά να νομοθετήσει ένα έκτρωμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς. Θα δώσουμε μάχη να αποτρέψουμε τα καταστροφικά αυτά σχέδια».
Ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους νοσοκομειακούς γιατρούς και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών και τις θέσεις τους, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.
Στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
Καλεί όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Share.

Leave A Reply