Συνεχίζετε η δίκη των δύο γιατρών για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.

0

Διεκόπη στις 3:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη που θα συνεχιστεί αύριο στις 12 με καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Την ίδια ώρα, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κατηγορούμενους.

Νοσηλεύτρια: “Τα κάναμε όλα”

Η Στέλλα Ακουμιανάκη εκείνο το βράδυ “είχε μια κλασική εικόνα μέθης”, κατέθεσε η νοσηλεύτρια που ξεκίνησε την βάρδιά της στις 7 το πρωί: “Τότε είχε ανοικτά τα μάτια της και έκανε εμετό” είπε και εξήγησε ότι της άλλαξε δύο φορές τον ορό εκεί στο φορείο στα ΤΕΠ όπου βρισκόταν η Στέλλα, μέχρι τις 9 παρά τέταρτο που ειδοποιήθηκε από τους συνοδούς (κατηγορούμενους) ότι το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από τη μύτη.

Όπως κατέθεσε, από τις 7 παρά δέκα που η ίδια πήγε στα επείγοντα να πιάσει δουλειά, μέχρι τις 8 παρά 20, δεν ήταν κανείς γιατρός εκεί. “Ωστόσο, μας είχαν αφήσει το τηλέφωνο και ήταν άμεσα διαθέσιμοι” είπε.

Υποστήριξε ότι τα περιστατικά μέθης είναι σύνηθες φαινόμενο για το Νοσοκομείο, δυστυχώς και σε ανηλίκους, όπως είπε ενώ εκτίμησε ότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Στέλλα, ακόμη και σήμερα.

Η νοσηλεύτρια  έχει παραιτηθεί από το Νοσοκομείο.

Καταθέσεις αστυνομικών

Το πρωί, κατέθεσαν αστυνομικοί  που είχαν αναλάβει τις έρευνες σχετικά με το θάνατο της άτυχης 16χρονης.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους οι τρείς αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και ουσιαστικά πως εξελίχθησαν τα γεγονότα.

Οι αστυνομικοί αναφέρθησαν στις καταθέσεις των κατηγορουμένων νεαρών που είχαν βγει την νύχτα εκείνη με την Ακουμιανάκη, που πήγαν σε ποια καταστήματα μπήκαν και τι ακριβώς ποσότητες αλκοόλ είχαν καταναλώσει.

Μάλιστα αναφέρθηκε από τους μάρτυρες κατά τη διάρκεια των καταθέσεων πως οι κατηγορούμενοι αναίρεσαν αρχικά τις πρώτες τους μαρτυρίες όπου έλεγαν πως ενώ αρχικά είχαν βγει μαζί με την Ακουμιανάκη και κάποια στιγμή χώρισαν για να την βρουν αργότερα πεσμένη σε ένα πεζοδρόμιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό ένας εκ των κατηγορουμένων τις επόμενες ημέρες και έπειτα από την τραγική κατάληξη της ιστορίας εμφανίστηκε στις αρχές και κατέθεσε το πώς εξελίχθησαν τα πράγματα.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης μάρτυρα αστυνομικού από τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, προκλήθηκε ένταση η οποία μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς όμως συνέχεα.

Η ακροαματική διαδικασία μετά την κατάθεση των αστυνομικών συνεχίστηκε με την κατάθεση εργαζόμενου σε μπαρ όπου είχε πάει με τους δύο νεαρούς η Ακουμιανάκη.

zarpa.gr

https://www.docmed.gr/dio-giatri-katigoroumeni-se-vari-klima-diki-gia-chamo-tis-s-akoumianaki/ κλικ εδώ

Ενώσεις γιατρών ΕΣΥ Χανίων Ρεθύμνου -Άδικη η δίωξη των γιατρών για το χαμό της Στέλλας Ακουμιανάκη”

Στήριξη προς τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην πολύκροτη υπόθεση με τον χαμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, δηλώνουν με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων.

Την Παρασκευή ξεκίνησε, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η δίκη της υπόθεσης για την οποία οι δύο γιατροί βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως.

Οι γιατροί της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, δηλώνουν ότι η δίωξή τους είναι άδικη, καθώς ποινικοποιείται η ιατρική πράξη, ενώ παράλληλα κηρύσσουν στάση εργασίας, την Πέμπτη 26/12, από τις 11 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια όπου θα διεξάγεται η δίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών έχει ως εξής:

Αυτές τις μέρες δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων δυο ειδικευόμενοι γιατροί για την υπόθεση της 16χρονης Σ.Α. που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως. Για το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπάθειά μας προς την οικογένεια της άτυχης 16χρονης.

Από την άλλη θεωρούμε άδικο να ποινικοποιείται η ιατρική πράξη και να οδηγούνται στο εδώλιο συνάδελφοι που αποδεδειγμένα έκαναν ό,τι κρίνεται επιστημονικά σωστό για να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό οξείας μέθης αφού σκοπίμως δεν είχαν ενημερωθεί για το ιστορικό της άτυχης κοπέλας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και ειδικά οι ειδικευόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και ιδίως στο υποβαθμισμένο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καταβάλλουν μεγάλο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσουν όρθια την 24ωρη εφημερία με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Η αναζήτηση ενόχων μεταξύ των εργαζόμενων στα νοσοκομεία δεν ωφελεί κανένα, πρώτα απ΄όλα τους ίδιους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ τα δημόσια νοσοκομεία και τους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας. Η ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης θα οδηγήσει σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας τα νοσηλευτικά ιδρύματα με φοβισμένους γιατρούς και νοσηλευτές και ζημιωμένους ασθενείς.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε την αθώωση των δυο συναδέλφων και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Αποφασίζουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 26/2/15 από τις 11 π.μ. εως την λήξη του πρωινού ωραρίου και συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο του δικαστηρίου στις 12μ.μ.

Τα  Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνης

 

Share.

Leave A Reply