ΗΠΑ: Γιατρός ενημέρωσε ασθενή ότι του απομένουν ελάχιστες μέρες ζωής μέσω… ρομποτικής βιντεοκλήσης

0
Ο 78χρονος Καλιφορνέζος Έρνεστ Κιντάνα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Φρεμόντ της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο την περασμένη Δευτέρα όταν εμφανίστηκε στο δωμάτιό του μια ρομποτική συσκευή τηλεϊατρικής κι ένας γιατρός μέσω της οθόνης βίντεο τον πληροφόρησε ότι θα πεθάνει.


Ο ασθενής ξεψύχησε την επομένη, αλλά η κίνηση του γιατρού προκάλεσε σοκ στους συγγενείς του θανόντος. «Ένας γιατρός ρομπότ μπορεί να είναι ΟΚ για ορισμένες καταστάσεις, αλλά όχι για να πει σε έναν άνθρωπο ότι θα πεθάνει», δήλωσε μία φίλη της οικογένειας στο Facebook, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από το βίντεο της τηλεδιάσκεψης που τράβηξε η εγγονή του ασθενή.


Μετά το σάλο το Kaiser Permanente Medical Center εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι Αρχές του νοσοκομείου υπεραμύνθηκαν, ωστόσο, της χρήσης του ρομπότ διευκρινίζοντας ότι αυτή η τεχνολογία του βίντεο εγγυάται μία απευθείας συζήτηση με έναν γιατρό: «Δεν αντικαθιστά τις προσωπικές συνομιλίες με τον ασθενή και την οικογένειά του. Λυπούμαστε που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του ασθενή και της οικογένειάς του στην περίπτωση αυτή και θα επωφεληθούμε για να εξακριβώσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις εμπειρίες των ασθενών μέσω της τηλεδιάσκεψης»…

Share.

Leave A Reply