Ρέθυμνο. Σε ευθεία αντιπαράθεση διοικητής και ειδικευόμενοι

0

Αμείλικτα τα νούμερα, καταδεικνύουν το πρόβλημα υποστελέχωσης που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.Η ανακοίνωση των ειδικευόμενων του νοσοκομείου Ρεθύμνου. “Oυαί και αλίμονο εάν χαθεί ανθρώπινη ζωή». Εμείς οι ειδικευόμενοι ιατροί του ΓΝΡ επιστρέφουμε την απειλή στον διοικητή του νοσοκομείου. Επιστρέφουμε επίσης και τα επιχειρήματα του Υπουργείου Υγείας για την ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη να παραμείνει το Νοσοκομείο ανοιχτό.

Για να γίνει ΑΠΟΛΥΤΑ ξεκάθαρη η κατάσταση του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή οι ειδικευόμενοι που καλούμαστε να καλύψουμε τον μήνα Νοέμβριο είμαστε:

·          3 στη Χειρουργική κλινική

·         7 στην Παθολογική κλινική

·         2 στην Παιδιατρική κλινική

·         1 στην Καρδιολογική κλινική

·         3 στην Γυναικολογική κλινική

·         6 στην Γενική Ιατρική

·         Κανένας ειδικευόμενος στην ορθοπεδική κλινική

Ξανατονίζουμε πως σε ένα νοσοκομείο με ΕΝΕΡΓΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ καλούμαστε για πολλές μέρες το μήνα να καλύψουμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου εξ’ ολοκλήρου , χωρίς την παρουσία ειδικού ,όπως προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από τον νόμο. Παράλληλα , σύμφωνα τόσο με το Υπουργείο Υγείας όπως και με τη Διοίκηση , ενώ είμαστε ΣΑΦΩΣ λιγότεροι , είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε την ίδια απαράλλαχτη λειτουργία του Νοσοκομείου , όπως όταν ήμασταν  σχεδόν οι διπλάσιοι.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι νέα , να είμαστε ξεκάθαροι. Εδώ και πολλούς μήνες ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές εφημερίες ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει σε αδιέξοδο και κανείς αρμόδιος δεν δέχεται να αναλάβει την ευθύνη.

Ήδη, για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ και σίγουρα όχι όπως πριν, για τον μήνα Νοέμβριο απαιτούνται 9 εφημερίες από κάθε ειδικευόμενο. Και όχι μόνο αυτό. Απαιτείται να κάνουμε « αλχημείες» , να καλύπτουμε και ασθενείς άλλων ειδικοτήτων πέρα από τη δική μας , πράγμα επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ , ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ.

Είμαστε οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη το Νοσοκομείο να παραμείνει ΑΝΟΙΧΤΟ , διεκδικούμε όμως αυτό να μην είναι στα χαρτιά , ώστε όλοι να φαίνονται ότι παράγουν έργο , άλλα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ , καλύπτοντας  τις πραγματικές ανάγκες του Νομού. Αυτό στην παρούσα συγκυρία , δεν μπορεί να γίνει χωρίς την άμεση πρόσληψη ειδικών. Τις διαπιστώσεις  του υπουργείου για την αθρόα μετανάστευση νέων γιατρών στο εξωτερικό τις ξέρουμε από πρώτο χέρι. Αυτό που λείπει είναι κάποιος που θα ψάξει πραγματικές λύσεις για όσους επιλέξαμε να μείνουμε εδώ , δίνοντας αυτή τη μάχη.
 
http://www.cretalive.gr/health/view/se-eutheia-antiparathesh-dioikhths-kai-eidikeuomenoi/283437

Share.

Leave A Reply