Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση

0

Την είσοδο του υπουργείου Υγείας έχτισαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αποκλείοντάς την. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό η κίνηση αυτή ήταν συμβολική.

«Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις» είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.poedinΤα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8:00 το πρωί. Παράλληλα ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.

Η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας θα κορυφωθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν από το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας περιλαμβάνει στάση εργασίας 10:00-15:00, ενώ εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έχουν προαναγγείλει.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων – ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

 

Share.

Leave A Reply