Πρέσπες: Η πορεία μιας θνησιγενούς (α)Συμφωνίας της Απάτης

0

Το θλιβερό πανηγύρι της έπαρσης των «συμμαχικών» σημαιών του ΝΑΤΟ και των Σκοπίων πλάι στα κυβερνητικά κτίρια της πΓΔΜ, όλη αυτή η γεμάτη κατεψυγμένα χαμόγελα τελετή, σύντομα θ’ αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτε άλλο από την καταδικασμένη σε ναυάγιο πορεία μιας θνησιγενούς απατηλής «συμφωνίας».

Μιας (α)Συμφωνίας, που συνομολογήθηκε, από την επίσης θλιβερή μειοδοτική ελληνο-σκοπιανή τετράδα Τσίπρα-Ζάεφ, Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, πίσω από τις πλάτες των λαών των δύο όμορων χωρών, αλλά και με έκδηλη περιφρόνηση προς τις εθνικές αντιπροσωπείες Ελλάδας-Σκοπίων.

Η (α)Συμφωνία αυτή είναι εξ ορισμού θνησιγενής διότι:

1) Αρνήθηκε να την υπογράψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοβ. Παρόλα αυτά, αυτή, η άκυρη συμφωνία, με αφόρητες ηγεμονιστικές, μιλιταριστικές πιέσεις του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλντενμπεργκ και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, (αλλά εντελώς παράτυπα), προωθήθηκε άρον-άρον για την υπερψήφισή της, από την πλειοψηφία κουρελού της μειοψηφούσης κυβέρνησης των 146 Συριζαίων.

2) Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα που με τον Πρόεδρό της Ρούμεν Ράντεφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, όχι μόνον εναντιώθηκε προς το περιεχόμενο της (α)Συμφωνίας αυτής, αλλά και απείλησε ότι θα εγείρει VETO κατά της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διότι, σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι βούλγαροι ηγέτες:

α) Δεν συμφωνούν με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». «Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει».

β) «Δεν υπάρχει ‘μακεδονική γλώσσα’, αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τα Βαλκάνια»…
(Είναι μάλιστα γενικότερα αποδεκτή επιστημονικώς η άποψη, σύμφωνα με την οποία η λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα» αποτελεί εξ υφαρπαγής, από τους σκοπιανούς, παραφθορά της βουλγαρικής γλώσσας).

γ) Ειδικότερα, ο βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ σε απειλητικότερο ύφος δηλώνει: «Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, διότι τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά»!

3) Η Ρωσία επιφυλάσσει τον ισχυρότερο κόλαφο εναντίον της (α)Συμφωνίας των Πρεσπών. Δηλαδή ένα καταλυτικό VETO στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το αιτιολογικό ότι η (α)Συμφωνία αυτή έγινε δεκτή στην πΓΔΜ σε δημοψήφισμα με ποσοστό 36,8% έναντι του έγκυρου 50+1%. Το τμήμα Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ επιρρίπτει την ευθύνη για την αποδοχή του ανίσχυρου δημοψηφίσματος στην αφόρητα επεμβατική επέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και στην κατάργηση, με τον τρόπο αυτό, της επίλυσης του «Μακεδονικού» από τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες (Ελλάδα-πΓΔΜ).

«Βόρεια Μακεδονία». Όνομα-νάρκη στα ελληνικά θεμέλια

Όμως εάν η βουλγαρική ηγεσία ευαισθητοποιείται εμφανέστερα στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της, η ελληνική κυβέρνηση αντί των πανηγυρισμών, για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα όφειλε να επιδείξει μεγαλύτερη σύνεση και όχι να απεμπολεί τα απαράγραπτα εθνικά δικαιώματα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το όνομα-παγίδα «Βόρεια Μακεδονία», που το συναποδέχθηκαν με τους Σκοπιανούς ομολόγους τους οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, αξίζει να επισημάνουμε ότι:

Το «Βόρεια Μακεδονία» των Σκοπιανών, αυτομάτως υποβιβάζει τον συμπαγή ελληνικό μακεδονικό κορμό με τους 13 νομούς του στην έννοια μιας καινοφανούς «Νότιας Μακεδονίας», για τους ανεύθυνους και ηθικά και ποινικά υπόλογους έλληνες διαπραγματευτές της (α)Συμφωνίας των Πρεσπών, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά.

Ποιος επομένως, μπορεί να εμποδίσει τον οποιοδήποτε σκοπιανό, ή ακόμη και ευρωπαίο, ν’ αποκαλέσει «Νότια» την ελληνική Μακεδονία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για σειρά αλυτρωτικών εκδηλώσεων εις βάρος της Ελλάδας; Εξυπακούεται ή όχι για οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο, ότι η ονομασία «Βόρεια» προϋποθέτει την αντίρροπη «Νότια» γιατί όχι «Ανατολική» και «Δυτική»; Και αυτό, όταν ήδη η Μακεδονία μας, έχει ανατολικό, κεντρικό και δυτικό διαμέρισμα!

Επιπολαιότητα ή μειοδοσία;

Συμπέρασμα: Το κυβερνητικό ελληνικό δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, ή υπέγραψε μια (α)Συμφωνία συντεταγμένη από τους Στόλντενμπεργκ, Σόρος, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, ή από άγνοια, αφέλεια, συμψηφισμό απαιτήσεων μεταξύ ισχυρών εντολέων και αδύναμων εντολοδόχων, και ο Θεός να βάλει το χέρι του, ή από μειοδοτική ενδοτικότητα υπέγραψαν αυτό το τερατούργημα της (α)Συμφωνίας των Πρεσπών…
Και ναι μεν ο κύριος Αλέξης Τσίπρας, δεν φημίζεται και τόσο για την γεωπολιτική του οξυδέρκεια (θυμάστε πως εταύτισε την πόλη της Μυτιλήνης, με το νησί της Λέσβου;)

Αλλά ο κύριος Νίκος Κοτζιάς, από πού έως πού διπλασίασε την ελληνική επικράτεια στο Ιόνιο Πέλαγος επαγγελλόμενος φραστικά, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια; Και με ποια άνεση εξήρεσε, από την «επέκταση» αυτή και στην Αιγαιακή αιγιαλίτιδα ζώνη, παγιώνοντας το τουρκικό πλιάτσικο των «γκρίζων ζωνών»;

Μήπως επομένως ο μεν Αλέξιος ο Μικρός θα όφειλε ν’ αναδιπλωθεί στα περιθωριακά, ψευδο-ελιτίστικα κεκτημένα του Συνασπισμού του 2,9%, ο δε Νικόλαος, ο Πληθωρικός, θα έπρεπε να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, με μεγαλύτερη σύνεση, αλλά και σοφία, μετά τα πολλά παθήματά του, που ευχής έργο θα ήταν να του γίνονται μαθήματα;

Η δική μου άποψη για την ονομασία

Όπως εκατομμύρια Έλληνες του Ελλαδικού-Κυπριακού χώρου και της Διασποράς, έτσι και ο γράφων θεωρεί τον εαυτό του βαρύτατα προσβεβλημένο, όταν η θλιβερή τετράδα Τσίπρα-Ζάεφ, Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και τα εδώ εξαπτέρυγά της Τζανακόπουλος και Σια, έχουν την αξίωση να μας υποχρεώνουν να αποβάλλουμε την δημοκρατική πατριωτική μας συνείδηση, αποδεχόμενοι τον ατιμωτικό και εθνομηδενιστικό όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Προσωπικά θα συνεχίσω μέχρι να θεραπευτεί το κακό που μας προξένησε ο κατά τον ηπιότερο χαρακτηρισμό επιπόλαιος κύριος Νίκος Κοτζιάς, ν’ αποκαλώ, όπως και στο παρελθόν, τους Σκοπιανούς-Σκοπιανούς και τα Σκόπια-Σκόπια.

«Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη» λοιπόν.

Και αν τελικά, οι φίλοι μας και γείτονες Σκοπιανοί, θεωρούν το «Μακεδονία», ως κερασάκι στη σλαβική τους τούρτα, ας την ονομάσουν «Νέα Μακεδονία» ή και Σλαβομακεδονία. Σ’ όλο τον πλανήτη μπορούμε να μετρήσουμε αμέτρητα πρώτα συνθετικά με τη λέξη «Νέα», «Νέος». Και σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε ο παραμικρότερος διχασμός!

Πηγη.

https://www.tovima.gr/2019/02/14/opinions/prespes-i-poreia-mias-thnisigenous-asymfonias-tis-apatis/

Share.

Leave A Reply