Πόλεμος για τη Νάντια μεταξύ ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ

0

Την αντίθεση του, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην επιθετική παρότρυνση του δραστήριου συνδικαλιστή και προέδρου της ΟΕΝΓΕ κου Δημήτρη Βαρνάβα, προς την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κα Βαλαβάνη να ιδιωτεύσει, αφού επέλεξε για πρόβλημα υγειάς της, νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική, εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κος Γιώργος Μπουλμπασάκος τονίζοντας ότι η άποψη του κου Βαρνάβα δεν εκφράζει και άλλους πολλλούς νοσοκομειακούς γιατρούς.

Επειδή γνωρίζω την Νάντια Βαλαβάνη μέσα από την κοινή μας πορεία στο ΚΚΕ (για μεγάλο διάστημα υπηρετώντας αντίπαλες πολιτικές απόψεις).
Επειδή γνωρίζω και σέβομαι την πολιτική της διαδρομή και ιστορία
Επειδή η λογική του άσπρου-μαύρου και ο λαϊκισμός δεν είναι πολιτικά εργαλεία που η δική μου πολιτική άποψη υπηρετεί
Επειδή η υπεράσπιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας δεν συμβαδίζει με απαλλοτρίωση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων

Δηλώνω, όπως και πολλοί άλλοι νοσοκομειακοί γιατροί, ότι δεν μας εκφράζει η άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

http://www.healthview.gr/

https://www.docmed.gr/i-apantisi-tis-nantias-valavani-ston-proedro-tou-oenge-gia-ti-nosilia-tis/

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε δημόσια ανακοίνωση του ζητά την «ιδιώτευση» μου, επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι επί 23 χρόνια, έως και τις 26.1.2015, ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Μήπως μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, μ’ ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει «έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας» και «ασυνέπεια λόγων και έργων»; Κάποιος θα έπρεπε, σε αυτή την περίπτωση, να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί απ’ τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Βαρνάβας προφανώς επίσης αγνοεί ότι η δουλειά αυτή στάθηκε ιστορικά καταφύγιο απασχόλησης, στη δικτατορία όσο και μετά από κρίσεις στ’ αριστερά κόμματα αργότερα Κι ότι μετά το 1989 και επί χρόνια, σ’ αυτή τη δουλειά απασχολήθηκαν κατάλογος ολόκληρος από μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχαν μόλις τότε, λόγω συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, αποχωρήσει από το ΚΚΕ.
Όσο για τη χρήση ενός από τα προϊόντα της δουλειάς μου σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, χωρίς καν να έχει απευθυνθεί πρώτα σε μένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θέτει δημόσια θέματα τα οποία ξέρει ότι για ν απαντηθούν, επί της ουσίας καταργούν το ιατρικό απόρρητο. Το δικό μου, όχι το δικό του. Όντας γιατρός ο ίδιος, θεωρεί ότι η δημόσια συζήτηση για προσωπικά θέματα υγείας είναι το πιο κατάλληλο πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση;
Προφανώς επίσης έχει στο μυαλό του ότι τι κάνει ένας υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο στους τομείς αρμοδιότητας του είναι λιγότερο σημαντικό απ’ ότι κάνει για τα όποια θέματα προσωπικής υγείας αντιμετωπίζει. Θεωρεί προφανώς ο κ. Βαρνάβας, όταν με καλεί «να ιδιωτεύσω» – πράγμα που δεν έκανα ποτέ απ’ τα 18 μου, ούτε κατά τα δεκαεπτά χρόνια μεταξύ 1989 και 2006, που ήμουν ανένταχτη – ότι ως υπουργός θα πρέπει να κριθώ, και μάλιστα με συνοπτικές δημόσιες διαδικασίες, από το δεύτερο, όχι από το πρώτο…».

Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/

Share.

Leave A Reply