Πολάκης: Δίνουμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι των μνημονίων και της επιτροπείας

0

Με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου, άρχισαν οι σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά.

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σε δήλωση του ο κ. Πολάκης με αφορμή την σημερινή ημέρα έστειλε μήνυμα του κατά του φασισμού και του ναζισμού «που στις μέρες μας επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να αλλάξει ή θα σταματήσει να υπάρχει.»

Συγκεκριμένα ο Πολάκης είπε ότι η 28η σηματοδοτεί την αντίσταση της γενιάς των πατεράδων και των παππούδων μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Σημείωσε πως «ακολούθησαν και χρόνια ηρεμίας και ανάπτυξης, όμως βλέπουμε σήμερα μέσα από συγκεκριμένες ευρύτερες πολιτικές επιλογές των ισχυρών της γης που φέρνουν λιτότητα, εργασιακό μεσαίωνα και καταστροφή μεσαίων και εργατικών στρωμάτων, βλέπουμε τον φασισμό και τον ναζισμό να ξανασηκώνουν κεφάλι. Ευρώπη ή θα αλλάξει πορεία ή δεν θα υπάρξει».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης πως «μετά τον συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 δίνουμε δύο χρόνια τώρα ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι των μνημονίων και της επιτροπείας».

«Αρχίζει να φαίνεται ότι το καταφέρνουμε για να οδηγηθούμε σε μια με δίκαιη ανάπτυξη που θα μοιράζονται τα αγαθά της όλοι, με αξιοκρατία, χωρίς τις λαμογιές και τις κλεψιες του παρελθόντος. Πρέπει ο ελληνικός λαός να σηκώσει ανάστημα απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό που πάει να ξανασηκώσει κεφάλι χρησιμοποιώντας τα ταπεινά ένστικτα της ανθρώπινης ύπαρξης, ακριβώς γιατί η ιστορία των προγόνων μας δεν επιτρέπει να συμπεριφερθούμε με αυτό τον τρόπο. Και όπως νικήσαμε τελικά τον ναζισμό και τον φασισμό την περίοδο του ’40 έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε την κοινωνία μας σε μια άλλη, καλύτερη κατάσταση για την πλειοψηφία».

Share.

Leave A Reply