ΠΟΕΔΗΝ. Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών

0
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ έκανε σήμερα διαμαρτυρία για ακόμα μία φορά, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για τις ελλείψεις στην υγεία και την εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού ζητώντας συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό.
Αντί για διάλογο, η αρχική απάντηση του Υπουργού ήταν βίαιη καταστολή από τα ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας εργαζόμενης.

εκαβ. υποικ

Μετά ορίστηκε το ραντεβού…
Ποιος θα περίμενε ότι μία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή» θα δεχόταν να συναντήσει εργαζόμενους μόνο μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ…
Σημεία των καιρών…
Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους εργαζομένους που είχαν καταλάβει από τα ξημερώματα την είσοδο του κτηρίου – Ήρθαμε να δούμε τον υπουργό και μας χτυπήσανε, λένε οι εργαζόμενοι  
Με την επέμβαση της αστυνομίας, ένταση, λιποθυμίες και τραυματισμούς έληξε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η συμβολική κατάληψη που επιχείρησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

Ομάδα περίπου 30 εργαζομένων, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκαν από τις 06:00 το πρωί στην είσοδο του κτηρίου και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν τουλάχιστον μέχρι τις 11:00. 

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο τους έκλεισαν ραντεβού για την Παρασκευή το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

http://www.protothema.gr/greece/article/557829/katalipsi-apo-ergazomenous-tis-poedin-sto-upourgeio-oikonomikon/
Share.

Leave A Reply