Πάτρα: Χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας το Νοσοκομείο του Ρίου

0

Ασύλληπτες καταστάσεις διαδραματίζονται το τελευταίο ολοένα και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα στη ναυαρχίδα της δημόσιας υγείας σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και τον τρόπο που λαμβάνονται αυτές.

Αποκορύφωμα των αποσπασματικών κινήσεων που γίνονται στο Νοσοκομείο του Ρίου , ακόμα και για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας ήταν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα να γίνει από την πυροσβεστική αφαίρεση της άδειας πυρασφάλειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η αφαίρεση της άδειας – θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την γενικότερη άδεια λειτουργίας του ιδρύματος – συνοδεύθηκε και από την υποβολή μήνυσης από την πυροσβεστική υπηρεσία για παραβίαση των όσων προβλέπονται για την ασφάλεια του και κατ επέκταση την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών, νοσηλευτών, γιατρών και εργαζομένων.

Αφορμή για να  μπει σε μία ακόμα περιπέτεια το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου στάθηκε η απόφαση με την οποία μπήκε λουκέτο σε μια σειρά από πόρτες που υπάρχουν στις κλινικές.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κλοπών που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το Νοσοκομείο. Ωστόσο ο τρόπος με το οποίο έγινε το κλείσιμό τους προκάλεσε την αντίδραση συνοδών ασθενών οι οποίοι έκαναν καταγγελία στην πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε στην διενέργεια αυτοψίας και έδωσε προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ωστόσο παρά την περίοδο χάριτος η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έπραξε τίποτα με αποτέλεσμα να επανέλθει κλιμάκιο της πυροσβεστικής και να προβεί στην αφαίρεση αδείας πυρασφάλειας και σε υποβολή μήνυσης.

Σύσκεψη

Αποκαλυπτικοί των όσων συμβαίνουν στο ΠΠΝΠ είναι οι διάλογοι μεταξύ μελών του Δ.Σ. και του  τομεάρχη  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, καθώς και συνδικαλιστών, όπου ούτε λίγο , ούτε πολύ ο ‘γαλάζιος» βουλευτής και η συνοδεία του έγιναν δεκτή ως  εκπρόσωποι της ερχόμενης κυβέρνησης.

Όλα τα …λεφτά ήταν η αναφορά στελέχους της διοίκησης το οποίο τοποθετήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, το οποίο ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην πειραχθούν άτομα τα οποία επι των ημερών του έχουν τοποθετηθείς σε θέσεις κλειδιά του νοσοκομείου «προκειμένου να μην αναβιώσουν καταστάσεις του παρελθόντος…» ενώ αδυνατούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις ου αφορούσαν σε κενά , ανάγκες του ιδρύματος και προβλήματα χρηματοδότησης.

Share.

Leave A Reply