ΠΓΝΠ : Χάρισαν ζωή σε 11 συνανθρώπους με δωρεά οργάνων

0
Στο ΠΓΝΠ την 10η /6/2016 πραγματοποιήθηκε λήψη οργάνων από ασθενή 50 ετών (καρδιά, ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς) μετά την κατάλληλη προετοιμασία της δότριας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.
Στη λήψη οργάνων συμμετείχαν οι ομάδες του Ωνασείου Νοσοκομείου καρδιοχειρουργικού κέντρου για την λήψη καρδιάς, Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τη λήψη του ήπατος , ο Αν/της Καθηγητής Χειρουργικής – Μεταμοσχεύσεων κ. Ιωάννης Μαρούλης για τη λήψη των νεφρών και η Δ/ντρια ΕΣΥ Οφθαλμολογίας κ. Εξάρχου Αρτεμησία για τη λήψη κερατοειδών.
Τον συντονισμό είχε η τοπική συντονίστρια της ΜΕΘ Κα Χριστίνα Σκλάβου Εντατικολόγος Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ. Σημαντική η συμβολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όσο και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί, σε λιγότερο από μια βδομάδα, 11 συνάνθρωποί μας απέκτησαν ελπίδα, χάρη στην συγκινητική προσφορά των συγγενών αλλά και στην άοκνη προσπάθεια των γιατρών του ΠΓΝΠ.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ ευχαριστεί πολύ την οικογένεια της εκλιπούσης που υπερβαίνοντας τον πόνο αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού τους ανθρώπους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας
http://www.pelop.gr/?page=article&docid=290650&srv=4
Share.

Leave A Reply