Οι παραβάτες του νόμου τιμωρούνται

1

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα βασικά συμπτώματα κοινωνιών που βαδίζουν στο μονοπάτι της λήθης και του αφανισμού είναι ο μιθριδατισμός. Η εξοικείωση δηλαδή  με το κακό. Η ανοχή του λαού και του πολιτικού κόσμου σε φαινόμενα και συμπεριφορές που σε άλλα σημεία της ιστορικής διαδρομής θα έκαναν τους πάντες έξαλλους σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια επανάληψης της όποιας πρόκλησης.
Η οικονομική κρίση της πατρίδας μας δεν είναι το αίτιο αλλά το αποτέλεσμα της βαθιάς ηθικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία επί δεκαετίες. Αυτό φαίνεται σε κάθε εκδήλωση του συλλογικού βίου και μπορεί να αποδειχθεί εύκολα. Για παράδειγμα, μια από τις πολυχρησιμοποιημένες φράσεις του λαού, όποτε αναφέρεται σε πολιτικό σκάνδαλο ή σε προκλητική συμπεριφορά δημόσιου προσώπου, είναι «σε άλλη χώρα αυτός θα είχε μπει ήδη φυλακή».
Δηλαδή, η κοινή γνώμη παραδέχεται ότι οι θεσμοί υπολειτουργούν, τα περιθώρια κινήσεων των επίορκων λειτουργών του δημόσιου βίου είναι τεράστια και η ατιμωρησία νόμος.

Αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια. Γιατί τελευταία η κατάσταση έχει αλλάξει  άρδην. Τα δικαστήρια δεν φείδονται αποφάσεων που στέλνουν στη φυλακή πολιτικά πρόσωπα για τα αδικήματα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, όπως η περίπτωση  Τσοχαντζόπουλου, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση  όπως του  Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είτε της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, όπως η περίπτωση Παπακωνσταντίνου που παραπέμπεται στο  Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.  Εκκρεμεί η περίπτωση  Καραντζαφέρη και βλέπουμε…

Απεγκλωβιζόμαστε έτσι   αργά αλά σταθερά από το προνόμιο  της ατιμωρησίας των πολιτικών μας, ενώ και οι ίδιοι πλέον αντιλαμβάνονται πως η  αντίληψη που είχαν για τον εαυτό τους,  για το ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν, έχει πλέον ξεφτίσει, μέχρις αφανισμού. Η πιθανότητα της ασημαντότητας, της έλλειψης σπουδαιότητας, που πιθανότατα χαρακτήριζε κάποιους  και είχε  αποκλειστεί, όπως ακριβώς και η σκέτη δίωξη,  σήμερα επανέρχεται και μάλιστα με βίαιο τρόπο, με όλα τα επακόλουθα.  Ο κόσμος είναι οργισμένος και  απαιτεί εδώ και τώρα δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων.

Η νέμεσις προ των πυλών.

 Μεγάλη απώλεια

Απεβίωσε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 ο Αρκαδικής καταγωγής Ελληνοαμερικανός  Καθηγητής Φιλοσοφίας και Ελληνικού Πολιτισμού John P. Anton, στην κατοικία του στην Τάμπα Φλώριδας των ΗΠΑ. Ο εκλιπών υπήρξε Τακτικός Καθηγητής Φιλοσοφίας και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Φλώριδας. Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ανακηρυγμένος από τέσσερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, Επίτιμος Διδάκτορας ο  Anton ήταν ένας διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Καθηγητής της Συγκριτικής Φιλοσοφίας. Μαθητής των Hebert Schneider, και John H. Randall, αλλά και του Ευάγγελου Παπανούτσου, όχι μόνο δεν ξέχασε την καταγωγή του, αλλά αφιέρωσε το βίο του στην διαφύλαξη του Ελληνικού Ήθους και την αδιάκοπη μελέτη και κατανόηση της Ελληνικής Σκέψης. Εργάστηκε σκληρά με τη φιλοσοφική του σκαπάνη, ώστε να βρει τα θεμέλια του Πλατωνικού κόσμου των ιδεών στην Αριστοτελική «νόηση νοήσεως». Για τον Anton, η αποτυχία των σύγχρονων πολιτικών συστημάτων οφείλεται στην αποτυχία των φιλοσοφικών θεμελιωτών τους, να θέσουν και να απαντήσουν ορθά το ερώτημα για την φύση του Ανθρώπου. Θεωρούσε αξεπέραστο τον Αριστοτελικό ορισμό του «έλλογου πολιτικού όντος», και πίστευε  ότι τα σύγχρονα προβλήματα που σώρευσε η άλογη απόσπαση του ανθρώπου από τη φύση και η υποταγή του σε πάθη, μπορούν να θεραπευτούν μόνο με την Επιστροφή των Ελλήνων.

 

Έργα Περιφέρειας

Έργα προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ έχει στόχο να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τα έργα θα υποβληθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την ένταξη τους στη ΣΑΕΠ 526. Οι προτάσεις των έργων θα γίνουν ανά Περιφερειακή Ενότητα με γενικούς τίτλους και στη συνέχεια, ανάλογα με το ποσό που θα εγκριθεί από το υπουργείο, θα γίνει η κατανομή σε υποέργα, με νεότερη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην κατηγορία των εγγειοβελτιωτικών – αρδευτικών έργων που θα αποσκοπούν στην άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων θα περιλαμβάνονται έργα συντήρησης υφιστάμενων έργων (μικρών φραγμάτων, αντλιοστασίων, τσιμενταυλάκων, αντικατάσταση σωλήνων κτλ.), η διάνοιξη νέων

γεωτρήσεων και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, η κατασκευή νέων μικρών φραγμάτων, η κατασκευή νέων δικτύων κλπ.

Στην κατηγορία των έργων αγροτικού ηλεκτρισμού περιλαμβάνονται έργα επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης σε απομακρυσμένες περιοχές και η ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αλλά και η επέκταση αρδευτικών εγκαταστάσεων (πηγάδια, γεωτρήσεις, υδατοδεξαμενές, αντλιοστάσια), αποστραγγιστικών εγκαταστάσεων κτλ.

 

Ημερίδα για τα ναρκωτικά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τέταρτη Ημερίδα για τα ναρκωτικά – τη μάστιγα του αιώνα, που διοργάνωσε η Πανελλαδική Ένωσης Αρκάδων και τελούσε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου “ΤΙΤΑΝΙΑ” στην Αθήνα.
Οι ομιλητές ήταν ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι κράτησαν έντονο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου  .

Αυτοί ήταν οι:  Ιερέας π. Στυλιανός Καρπαθίου, Θεολόγος-Ψυχίατρος – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έφη Αναστοπούλου, καθηγήτρια-Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης και  Φίλιππος Νικολόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης.

 

«Λευκή Νύχτα»

«Λευκή Νύχτα» στο Λεωνίδιο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Την προσυπογράφει και ο εκεί  Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου ο οποίος έχει και την ευθύνη της οργάνωσης, όπου τη νύχτα εκείνη  προβλέπεται να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, από τις 8.00 ως τις 10.00 το βράδυ, με προσφορές, κεράσματα και μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην αγορά του Λεωνιδίου από τους ίδιους του καταστηματάρχες.

 

Ο Ροβέρτος απαντά

«Εδώλιο» δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών για τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας.
Τι απαντά ο ίδιος  ο Ρ. Σπυρόπουλος; Αναλαμβάνει την ευθύνη λέγοντας πως αυτό που έκανε πρόκειται για:  « ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρία Αρβανιτίδη. Με την απόφασή μου αυτή ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους παραμονές Χριστουγέννων, διεσώθησαν 1.500 θέσεις εργασίας και ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα η μεταβίβαση της εταιρίας Αρβανιτίδη σε νέο ιδιοκτήτη.

Η νέα εταιρία λειτουργεί από τότε προσφέροντας στην τοπική και εθνική μας οικονομία και ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε στο σύνολό τους τις υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς το ΙΚΑ.

Έκτοτε ο νέος ιδιοκτήτης καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές ύψους1.842.295,86 ευρώ και έχει ήδη έναντι παλαιών οφειλών καταβάλλει στο ΙΚΑ το ποσό των7.196.426,64 ευρώ μειώνοντας τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή του κατά3.175.567,06 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και σήμερα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει εισπράξει 9.038.722,50 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, το Ίδρυμα θα είχε εκταμιεύσει μόνο το ποσό των 35.000 ευρώ στο πλαίσιο του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, οι εργαζόμενοι θα είχαν απολυθεί στο σύνολό τους και οι τοπικοί προμηθευτές και ενοικιαστές καταστημάτων θα είχαν οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή».

 

Χαμογελάτε

Ο μόνος τρόπος να αδυνατίσεις με πράσινο τσάι, είναι να τρέχεις στα βουνά να το μαζέψεις μόνος σου…!!!

Παπαμήτρος Γιάννης

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: med.gr Οι παραβάτες του νόμου τιμωρούνται - med.gr

Leave A Reply