Πανζακυνθινό συλλαλητήριο για ΜΕΘ και Παιδιατρική

0

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ουσιώδης εξέλιξη στο πρόβλημα με τη στελέχωση του νοσοκομείου, νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Σολωμού με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και σύνθημα “Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ, της Παιδιατρικής κλινικής και του ΕΚΑΒ”. 


Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα επισημαίνεται ότι με ημίμετρα δεν λύνονται τα προβλήματα και γι’ αυτό εξαγγέλθηκε η νέα κινητοποίηση.
Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει πως “η Διοίκηση στα ερωτήματα τόσο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όσο και της Παιδιατρικής απάντησε με ημίμετρα και έγινε καθαρό ότι δεν είναι πολιτική επιλογή του Υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τη στελέχωσή τους. Για το θέμα της Παιδιατρικής μίλησε για συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων του νησιού κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και προκλητικό. Για το ΕΚΑΒ καμία αναφορά ενώ αναδείχτηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου όπως ότι δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, αιματολόγος, μικροβιολόγος. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με γιατρούς αποσπασμένους για 3ήμερο από Νοσοκομεία, όπως το Καραμανδάνειο”.

Αντιπροσωπεία του Δήμου
ενημερώθηκε από τη Διοικήτρια

Κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Γεώργιο Αρμένη και Αντώνη Κασσιμάτη επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου συναντήθηκαν με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου και τον καρδιολόγο Πέτρο Στραβοπόδη. Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας και επάνδρωσης με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, της ΜΕΘ και του τμήματος εξωτερικών ιατρείων και αποφασίστηκε η κ. Τσαρίδου σε συνεργασία με τον κ. Στραβοπόδη να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα στον Δήμο, όπου θα συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του νοσοκομείου λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και το γεγονός ότι η Ζάκυνθος ως τουριστικό νησί συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό με πάνω από 1,5 εκ. επισκέπτες το χρόνο.
Το σχετικό υπόμνημα σε συνεργασία με τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, τον διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ και τη διοικητή κ. Τσαρίδου θα υποβληθεί στον Υπουργό Υγείας και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Παράλληλα, στις 14/2 ο Δήμος Ζακύνθου (υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα) θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που λαμβάνει χώρα στο νησί μας εξαιτίας των προβλημάτων στο νοσοκομείο μας και για αυτόν τον λόγο θα παραμείνει κλειστός από τις 11:00 π. μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου εργασίας

 

Share.

Leave A Reply