Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Επιτέλους παραδόθηκε το σύστημα μοριακής ανίχνευσης pcr

0
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου παραδόθηκε στον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) του κορονοϊού μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα.
 Η προμήθεια του σχετικού συστήματος έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όπως είπε ο Αν. Τζανής η προμήθεια του συστήματος μοριακής ανίχνευσης (pcr) αποτελεί ένα σημαντικό και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ιατρών μας, που μαζί με τα έργα ανακαίνισης των θαλάμων για την covid-19 στα ΤΕΠ αναβαθμίζουν κατακόρυφα το νοσοκομείο μας στην μάχη κατά της πανδημίας.
Σκοπός της προμήθειας του συστήματος είναι η ιχνηλάτηση του κορωνοιού στον οργανισμό του ασθενούς. Η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου αγγίζει το 100% σε υλικά αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό. Τα δείγματα λαμβάνονται από τον φάρυγγα και τη ρινική κοιλότητα. Στα δείγματα που παραλαμβάνονται από το ανώτερο (συνηθέστερα) ή το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα εφαρμόζεται μεθοδολογία Real time PCR (μέθοδος αναφοράς) έναντι συγκεκριμένων γονιδιακών στόχων του ιού SARS-CoV-2 αλλά και των κυριότερων αναπνευστικών ιών.
Αναμφισβήτητα και  σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ειναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για  διάγνωση οξέος συνδρόμου COVID -19  είναι η μοριακή μέθοδος,  που θεωρείται η καταλληλότερη  δεδομένης της άριστης ευαισθησίας και ειδικότητας που παρουσιάζει σε δείγματα του ανώτερου ή κατώτερου αναπνευστικού.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός
Share.

Leave A Reply