Όσλο: Σάλος με διαφημιστική αφίσα που προβάλλει τη Νορβηγία ως χώρα των… χλαμυδίων!

0

Η επίμαχη αφίσα εμφανίζεται σε κεντρικό σταθμό του Όσλο, ένα από τα σημεία που βλέπουν πρώτα απ΄όλα οι τουρίστες κατά την άφιξή τους στη σκανδιναβική χώρα

Έκπληκτοι οι τουρίστες της Νορβηγίας, φθάνοντας στο κεντρικό σταθμό του Όσλο, βλέπουν μπροστά τους μία διαφημιστική αφίσα που μπορεί να προτρέπει τους άνδρες να φορέσουν προφυλακτικά, την ίδια ώρα όμως δυσφημεί τη χώρα.

«Καλώς ήλθατε στη Νορβηγία: Τη χώρα των χλαμυδίων»,γράφει η αφίσα απεικονίζοντας ένα νεαρό ζευγάρι από τη Νορβηγία με την παραδοσιακή φορεσιά μπροστά σε ένα τοπίο με χιονισμένα βουνά και φιορδ. Η λεζάντα που ακολουθεί γράφει: «Η Νορβηγία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων χλαμυδίων στην Ευρώπη. Προμηθευτείτε προφυλακτικά από το κοντινότερο 7 -Εleven».

«Επισκεφτείτε τη Νορβηγία», λέει από την πλευρά του τουριστικό συμβούλιο της χώρας επισημαίνοντας ότι η διαφήμιση αυτή «κάνει τους Νορβηγούς να φαίνονται σαν να είναι τρελοί για σεξ». Για το στέλεχος μάρκετινγκ, Στάιν Οβ Ρόλαντ, «Αυτό δεν είναι διαφήμιση για τη Νορβηγία και τους Νορβηγούς…είναι μια καταστροφή».

Η διαφημιστική αφίσα εμφανίζεται επί του παρόντος στο κεντρικό σταθμό του Όσλο, ένα από τα σημεία που βλέπουν πρώτα απ΄όλα οι τουρίστες κατά την άφιξή τους στη σκανδιναβική χώρα.

Από την πλευρά του, Τόρ Χολτε Φόλσταντ, βοηθός διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την σεξουαλική υγεία «Sex and Society», λέει τα…καλύτερα για την προκλητική διαφήμιση.

Ο Φόλσταντ κάλεσε τις υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας να ξεκινήσουν μια παρόμοια εκστρατεία για να παροτρύνουν τον ανδρικό πληθυσμό να χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

«Νομίζω ότι η αφίσα αυτή μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα κατά τρόπο ασυνείδητο και θα την παρατηρούν όσοι την βλέπουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, στη χώρα καταγράφηκαν 26 χιλιάδες κρούσματα χλαμυδίων. Οι Νορβηγοί πάντως είναι από τους λαούς στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν προφυλακτικό για να προστατευτούν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Share.

Leave A Reply