Ώρα για πρωτοβουλίες

0

Τα όσα ανακοίνωσε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για τη διαχείριση των σκουπιδιών, η οποία υπολογίζεται για μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο,  προφανέστατα δεν προκάλεσαν και ιδιαίτερο  ενθουσιασμό στους τοπικούς άρχοντες, που «πνίγονται» αυτή τη στιγμή, λόγω αδυναμίας  διαχείρισής τους.  Ιδίως  στον,  της Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ο δήμος του οποίου βρίσκεται σε κατάσταση εκρηκτική, καθώς ο ορίζοντας της Φυλής, λόγω της υπάρχουσας  συμφωνίας που λήγει  και της νέας Περιφερειάρχου Αττικής που αρνείται να δεχτεί σκουπίδια από άλλες περιφέρειες,  στενεύει ενώ το οκτάμηνο Τατούλη είναι πολύ  μεγάλος χρόνος.

Έτσι, κατά τα φαινόμενα, οι πιθανότητες αποστολής σκουπιδιών στην Αττική  λόγω εκτάκτου ανάγκης περιορίζονται στο ελάχιστο. Οι δε θρυλούμενες πρωτοβουλίες  για νέους χώρους δεματοποίησης μπορούν να εκδηλωθούν με άνεση αλλά να αποδειχθούν αναποτελεσματικές, λόγω των γνωστών αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

Μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων, αλλά και το σύνολο των συνδυασμών της μειοψηφίας, έχουν εγκλωβιστεί στη λογική του «Όχι», που δεν επιτρέπει συναινέσεις και άλλες συνθέσεις.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αμέριμνοι. Γιατί αν επαναληφθεί η κατάσταση των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, όπου οι όγκοι των σκουπιδιών μάς έπνιξαν, τότε αλίμονό μας.

Η αγωνία  κυριαρχεί. Οι δημότες  αισθάνονται ανυπεράσπιστοι  και τρομοκρατημένοι ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Το αίσθημα της δυσοσμίας και της πολιορκίας των σκουπιδιών, χρονιάρες μέρες, αν επαναληφθεί, θα  διασύρει την πόλη και τους κατοίκους της. Ιδίως τώρα που πήρε άλλη όψη με την ανάπλαση και που δειλά δειλά ξαναμπαίνει στους τουριστικούς οδηγούς, ως  προορισμός πρώτης γραμμής.

Η μεταβίβαση ευθυνών στους προηγούμενους δημάρχους ή  στην Περιφέρεια,  δεν οδηγεί πουθενά. Ευθύνες υπάρχουν και σε εκείνους που κυβέρνησαν την πόλη και σε εκείνους που είχαν ρόλο να τους ελέγχουν. Βέβαια σε διαφορετικό βαθμό. Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και οι εκπρόσωποί του  πρέπει επιτέλους να βρουν το θάρρος να την υπηρετήσουν. Μόνο τότε θα αδειάσουν από ένα μέρος της ενοχής τους, αν έχουν,  και θα συμβάλουν στο κοινό καλό.

«Η  αιχμηρή κριτική ως συνταγματικό δικαίωμα»

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η  αιχμηρή κριτική ως συνταγματικό δικαίωμα» της Τριπολίτισσας δικηγόρου και Διδάκτορος Νομικής Χριστίνας Βρεττού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, στον εκδοτικό οίκο Νομική Βιβλιοθήκη, στην Αθήνα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ιωάννης Καράκωστας, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ. Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ. Ιωάννης Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ., Αθανάσιος Τσεβάς, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Δ.Ν. και Πάσχος Μανδραβέλης, Αρθρογράφος στην Καθημερινή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τ. Υπουργοί, Π. Αυγερινός και Α. Λυκουρέντζος, ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θ. Βαλτινός, ο τ. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ι. Σακελλαρίου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) Ε. Μπάσδρα, ο Πρόεδρος του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου Μ. Φραγκούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Αθηνών ε.τ. Π. Φωτόπουλος, η Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) Ε. Σταματούδη, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών: Ν. Αλιβιζάτος, Α. Παπαβασιλείου, Π. Μουτσάτσου, Δ. Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Κ. Χριστακάκου, Π. Παπαρσενίου, Κ. Βλάσης, Γ. Σιάσος, Κ. Σολδάτος, Γ. Βελισσαροπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Β. Τζέμος, ο τ. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου Σ. Φέλιος, πλήθος δικηγόρων και φίλων.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο κ. Λασκαρίδης, γνώστης των θεμάτων περί της ελευθερίας των ΜΜΕ ως Πρόεδρος του ΕΣΡ, έκανε ιστορική ανασκόπηση στην προστασία της ελευθερίας του τύπου και παρουσίασε εμβριθώς τα καίρια σημεία του βιβλίου. Ο κ. Τσεβάς ανέδειξε τις κύριες θέσεις της συγγραφέως, όσον αφορά στην ελλιπή προστασία της ελευθερίας του τύπου από την ελληνική νομολογία, τονίζοντας τον κρατικό πατερναλισμό ως αιτία της υστέρησης αυτής. Ο κ. Μανδραβέλης, εκπροσωπώντας την πράξη, τόνισε το καθεστώς ανελευθερίας του τύπου που επικρατεί στην Ελλάδα και ειδικότερα μίλησε για τις δαιδαλώδεις ρυθμίσεις που ισχύουν και καταπνίγουν την ελευθερολογία. Με γνώμονα τη συνταγματική προστασία που αρμόζει στην αιχμηρή κριτική, η συγγραφέας τόνισε ότι προσπαθεί να αναζητήσει τις περιπτώσεις που οι δυσφημιστικοί ισχυρισμοί κρίνονται επιτρεπτοί. Η απρόσκοπτη άσκηση της ελευθερίας του τύπου εξυπηρετεί την ανάγκη για πληροφορημένους πολίτες και το αίτημα για διαφάνεια, το οποίο καθίσταται πιο επίκαιρο και επιτακτικό τη σημερινή εποχή της κρίσης.

 

«33 χρόνια Επιστήμη και Τεχνολογία στην Κυνουρία».

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ, με αφορμή τη δημιουργία της νέας Ιστοσελίδας του σχολείου μας και την παρουσίασή της, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα: «33 χρόνια Επιστήμη και Τεχνολογία στην Κυνουρία».

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ένα αφιέρωμα στα 33 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, στις δράσεις, στις πρωτοβουλίες και στα προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Τεχνικό – Επαγγελματικό Λύκειο Αστρους, εκπαιδευτικούς και πολίτες που άφησαν το δημιουργικό τους στίγμα στο σχολείο μας, να ξαναβρεθούν όλοι μαζί. Για ένα σχολείο που έχει υποχρέωση να συνεχίσει να λειτουργεί και ως φορέας μάθησης και ως πολιτισμικό κύτταρο, ανοιχτό στην κοινωνία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους –  Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», ανοιχτή για το κοινό.

 

Ζαχαριάς  στο δημοτικό ραδιόφωνο

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στην εκπομπή «Επί της ουσίας», μίλησε την Παρασκευή το πρωί, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάς, αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Αρχικά, ο κ. Ζαχαριάς, σχολιάζοντας τις καταγγελίες στην Εισαγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία και θα πρέπει η Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα και ευχήθηκε αυτό το κλίμα να μην συσκοτίσει τη λύση των πραγματικών προβλημάτων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στην Αρκαδία ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί και θα γίνει αξιολόγηση των συμμετεχόντων.

Για τη φημολογία περί επιστροφής στη δραχμή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Ζαχαριάς καθησύχασε ότι «δεν θα πάμε στη δραχμή» και ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στο ευρώ και στην Ευρώπη. «Δεν κινδυνεύουν τα σπίτια μας και οι καταθέσεις μας, δεν θα πρέπει να φοβάται κανείς», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάς, προσθέτοντας ότι πρέπει να στηριχτούν οι συντάξεις, αλλά να ανατραπεί όλο το ασφαλιστικό σύστημα, διατηρώντας όμως τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, με βάση το τρίπτυχο: αξιοπρέπεια – κοινωνική δικαιοσύνη – αλληλεγγύη. Πηγή: drt915.gr

 

Αιμοδυναμικό Παναρκαδικού νοσοκομείου

Θαυμάσια  και χωρίς προβλήματα προχωρά το αιμοδυναμικό τμήμα του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Τις πρώτες 2-3 μέρες έγιναν 10 στεφανιογραφίες με απόλυτη επιτυχία. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκφράζουν  την απόλυτη  ικανοποίησή τους  για την  πορεία του εργαστηρίου, ενώ στις κουβέντες τους διακρίνει κανείς μια σιγουριά, η οποία   τους δίνει κουράγιο να προχωρήσουν σταθερά και σιγά – σιγά στα επόμενα στάδια.

 

Προεκλογικό σκηνικό

Πυκνώνουν οι εμφανίσεις της Εύης Τατούλη, μετά την απόφασή της για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές. Έτσι σε  συνέντευξή της  την οποία παραχώρησε στον σταθμό Action 24 και στον Βασίλη Νέδο, μίλησε και απάντησε σε όλα όσα ρωτήθηκε. Σχολίασε π.χ  το αποτέλεσμα της άκαρπης πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας  ότι η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την επίτευξη συναίνεσης στο πρόσωπο του κ. Στ. Δήμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς ακολουθούν δύο ψηφοφορίες ενώ προέτρεψε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να επιδείξουν σύνεση και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα μας την πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται. Θεώρησε βασική τη συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για εθνικής σημασίας θέματα και κατέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί τακτική υψηλών τόνων, σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει ήδη ρίξει τους τόνους για να σωθεί η χώρα.

Τέλος και σε σχέση με όσα λαμβάνουν χώρα από  την παρέμβαση των Ευρωπαίων στα Ελληνικά πολιτικά πράγματα,  η Εύη Τατούλη είπε. «Δεν υπάρχει καλή και κακή Ευρώπη. Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η Ευρώπη. Υπάρχουν καλές και κακές πολιτικές και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που τις υπηρετούν κάθε φορά».

 

Διαμαρτυρία για οικειοποίηση

Το Δ.Σ. του ΦΟΤ, δια της απερχομένης Προέδρου του κ. Χαρίκλειας Πολίτη- Μέλεγου

«εκφράζει την διαμαρτυρία του προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών  ότι οικειοποιήθηκε  την «Ιδέα» και σχετική πρόσκληση προς καλλιτέχνες του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης για τον στολισμό των Χριστουγεννιάτικων Δένδρων με τέτοιο τρόπο ώστε ο ΦΟΤ, παρά τις συμμετοχές που είχε από καλλιτέχνες, να μη μπορέσει να πραγματοποιήσει  αυτή τη δραστηριότητα».

 

Χαμογελάτε

Γιατί δεν υπάρχει ζωή στον Αρη;

Επειδή ο Τζακ Νόρρις είναι ΠΑΟΚ !!!!

Share.

Leave A Reply