Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Εξαντλητικές εφημερίες ή παραίτηση

1
Νοσ. «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης: Εξαντλητικές εφημερίες ή παραίτηση

Στα όρια τους βρίσκονται οι γιατροί της Α΄ Παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της Θεσσαλονίκης, που καλούνται να πραγματοποιήσουν πλήρη προγράμματα εφημεριών, παρότι ελάχιστοι στον αριθμό. Να παραιτηθούν αν κρίνουν ότι δεν μπορούν να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες τους συνέστησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. Απειλές καταγγέλλουν ότι δέχονται από τη Διοίκηση οι γιατροί του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τις εξαντλητικές εφημερίες, αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης των τμημάτων. Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, η Διοίκηση αποφάσισε να πραγματοποιηθεί πλήρες πρόγραμμα εφημεριών και τον Ιανουάριο, με 10 γενικές εφημερίες που εξυπηρετούν όλη τη Μακεδονία. Έτσι, 3 ειδικοί γιατροί και 1 ειδικευόμενη της Α΄ Παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου τους τελευταίους 8 και πλέον μήνες καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένες παιδοχειρουργικές ανάγκες, φθάνοντας στα όρια τους.Πέραν, όμως, της φανερής εξάντλησης, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, οι γιατροί καταγγέλλουν και την προκλητική στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής φέρεται να ξεκαθάρισε στους γιατρούς της κλινικής πως δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η κατάσταση και πως αν έχουν ενστάσεις για την ασφαλή λειτουργία των εφημεριών μπορούν να παραιτηθούν. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η συμπεριφορά του ήταν συνολικά «απαξιωτική, υβριστική και απειλητική».

Μάλιστα, οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής, που αποφάσισαν να «κόψουν» τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λόγω της έλλειψης προσωπικού, φέρεται να δέχθηκαν απειλές, με προειδοποιήσεις «για τα περαιτέρω αν επιμείνουν».
Η ΕΙΝΘ ζητάει την άμεση απαλλαγή της Α΄ παιδοχειρουργικής και της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από τις υπόλοιπες γενικές εφημερίες του Ιανουαρίου, ενώ αξιώνει ελάχιστο αριθμό εφημεριών, που δεν θα ξεπερνούν τις 4 το μήνα, έως τη στελέχωσή των κλινικών.

Η ένωση προειδοποιεί μάλιστα, με τη σειρά της, για τα περαιτέρω «αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική στάση», ενώ απαιτούν την άμεση παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/5080-nos-gennimatas-thessalonikis-eksantlitikes-efimeries-i-paraitisi

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: med.gr Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Εξαντλητικές εφημερίες ή παραίτηση - med.gr

Leave A Reply