Νέες διοικητικές αλλαγές στην AstraZeneca με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας

0

Στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγετική της ομάδα , η AstraZeneca προχώρησε σε νέες αλλαγές σε κομβικά για την εταιρεία τμήματα. Πιο συγκεκριμένα τη θέση του Διευθυντή Τμήματος Ογκολογίας αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, MD, Ph.D., o οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ιατρικού Τμήματος στην AstraZeneca Ελλάδος. Παράλληλα, στην AstraZeneca εντάσσεται και ο Νίκος Τριανταφύλλου, ο οποίος αναλαμβάνει Διευθυντής του τμήματος Καρδιαγγειακών, Μεταβολικών, & Αναπνευστικών  Παθήσεων. Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η αξιοποίηση των στελεχών της εταιρείας αλλά και η επένδυση σε νέα στελέχη, τα οποία θα ενδυναμώσουν την ηγετική ομάδα και θα υλοποιήσουν το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα:

 

Ο νέος Διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας κ Χ. Αντώνοπουλος είναι ιατρός-λοιμωξιολόγος και κατέχει επίσης MSc in Clinical Infectious Diseases από το ImperialCollege School of Medicine και PhD στην Ιατρική από το University College London School of Medicine. Επίσης, σύντομα ολοκληρώνει το MBA του στο IMD Business Schoolτης Ελβετίας.

Ο κ. Αντωνόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της AstraZeneca τον Οκτώβριο του 2015 και ηγήθηκε της δυναμικής επανεμφάνισης της AstraZeneca Ελλάδος στις κλινικές μελέτες καθώς και της στελέχωσης του Ιατρικού τμήματος της εταιρείας. Από σήμερα, αναλαμβάνει  ένα κομβικό τμήμα για την AstraZeneca που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο της Ογκολογίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου, νέος Διευθυντής του τμήματος Καρδιαγγειακών, Μεταβολικών, & Αναπνευστικών  Παθήσεων είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο του φαρμάκου, με πολλές διακρίσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Parke Davis το 1999 ενώ το 2001 μετακινήθηκε στη Novartis σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στα τμήματα πωλήσεων και Marketing στην Ογκολογία. Τα τελευταία 9 χρόνια εργαζόταν στην MSD όπου ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες και στην εδραίωση του Digital Marketing πλάνου της εταιρείας, ενώ ηγήθηκε του Primary Care Business Unit από το 2012 έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε ανέλαβε τη θέση του BU Director στα Eμβόλια.

 

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου κα Έλενα Χουλιάρα δήλωσε: «H AstraZeneca συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξή της στην Ελλάδα και αυτός είναι και ο στόχος των νέων στρατηγικών αλλαγών. Ο Χρήστος Αντωνόπουλος αναλαμβάνει μια ήδη πετυχημένη ομάδα με ένα ιδιαίτερα δυναμικό portfolioφαρμάκων και είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία καθώς και η βαθιά γνώση του στην Ογκολογία θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του τμήματος. Από την άλλη, είναι χαρά μας να υποδεχθούμε τον Νίκο Τριανταφύλλου στην AstraZeneca και είμαστε βέβαιοι ότι με την πολυετή του εμπειρία θα  ενδυναμώσει την παρουσία μας στον τομέα των Καρδιαγγειακών, Μεταβολικών, & Αναπνευστικών  Παθήσεων

 

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα των  καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.astrazeneca.com

Share.

Leave A Reply