Να μην χαθεί η ευκαιρία

0

Στις εφορίες τις μέρες αυτές η Ελλάδα αναστενάζει. Πλήθος συμπολιτών μας τρέχει να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, αδυνατώντας να καταβάλλει τα  τέλη κυκλοφορίας μαζί με τα έξοδα που απαιτούνται για την κυκλοφορία του, ήτοι βενζίνες, σέρβις κλπ. Προτιμά τα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και την πεζοπορία , από το όχημα και  τα υπερβολικά έξοδά του.

Η κατάσταση είναι δραματική και μη αναστρέψιμη. Βλέπετε δεν βοηθούν και οι πολιτικοί, που με τη στάση τους ουδόλως συμβάλλουν  στην  ανόρθωση του ηθικού των Ελλήνων, τώρα μάλιστα που  η  χώρα χρειάζεται πράγματι ένα υπεύθυνο, αποφασιστικό και αξιόπιστο πολιτικό σύστημα, για να μπορέσει να βγει οριστικά από την κρίση, να  επενδύσει  στην συλλογική μας αυτοπεποίθηση και  να αρθεί πάνω και πέρα από τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν αγωνίζεται για να διαμοιράσει τα ιμάτια μιας βαθύτατα τραυματισμένης χώρας, αλλά έχει όραμα και στόχους που υπηρετούν το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό συμφέρον.

Η κοινωνία  είναι σε απόγνωση. Και η κατάθεση των πινακίδων, ένα εργαλείο δουλειάς για πολλούς, δεν τιμά τους πολιτικούς της χώρας που μας οδήγησαν ως την άκρη του γκρεμού.
Οι αλάνθαστες μετρήσεις των επιστρεφόμενων πινακίδων στις εφορίες, αν συνδυαστούν με τις στατιστικές της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του Ευρωβαρόμετρου, μας λένε τα πάντα!
Οι Έλληνες, ο πιο χαρούμενος λαός της Ευρώπης (το 2004) έγιναν οι δυστυχέστεροι όλων, τα ποσοστά κατάθλιψης στην πατρίδα μας αυξήθηκαν κατά 50% μέσα στην τριετία 2011-2014 ενώ το 74% των πολιτών θεωρεί ότι η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα δεν είναι καλή. Αυτό, άραγε,  είναι ιστορία επιτυχίας και έξοδος από την κρίση, όπως πολλοί διατείνονται;

Γι αυτό θέλουμε τους  βουλευτές μας, στα χέρια των οποίων βρίσκεται το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, να ομονοήσουν και να  αναλογιστούν τις ευθύνες τους σταθμίζοντας  τις όποιες  συνέπειες της επιλογής τους στο μέλλον.
Είτε συμβάλουν  στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, αποτρέποντας τις πρόωρες εκλογές και διασφαλίζοντας την πορεία της χώρας την επόμενη ημέρα από το Μνημόνιο, είτε οδηγήσουν   τη χώρα στις κάλπες, με κίνδυνο να μπει σε μια νέα περιπέτεια, να το σκεφθούν σοβαρά.
Και  όλοι να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να βγούμε στο ξέφωτο της ελπίδας.

Το «Σανατόριο Μάνα» της Βυτίνας αξιοποιείται

Από  τα 14 ξενοδοχεία-μπουτίκ που ήθελε να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκφράστηκε μόνο για το ακίνητο «Σανατόριο Μάνα» που βρίσκεται στη Βυτίνα Αρκαδίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ανακήρυξε πλειοδότρια την εταιρεία Otus Ξενοδοχειακή – Τουριστική ΙΚΕ για τη μίσθωσή του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού.
Το πρώην σανατόριο Μάνα βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο ελατοδάσος του Μαινάλου, πολύ κοντά στο δρόμο που συνδέει τη Βυτίνα με τη Δημητσάνα και απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χλμ. Το σανατόριο είναι κτισμένο με ντόπια γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα. Το κτήριο περιλαμβάνει υπόγειο 500 τ.μ., ισόγειο 660 τ.μ. και δύο ορόφους από 660 τ.μ. -σύνολο περίπου 2.500 τ.μ.

Η μπουτίκ του Αστέρα Τρίπολης

Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να διαθέτει το επίσημο κατάστημα στο οποίο οι οπαδοί θα μπορούν να αγοράζουν όλα τα προϊόντα με το σήμα της. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο εμπορικό τμήμα της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης  και για αυτό η διοίκηση προχώρησε στην κατασκευή της πρώτης επίσημης μπουτίκ, Star Store, τα εγκαίνια της οποία θα γίνουν απόψε στις οχτώ.

Εκεί θα βρεθεί σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, έτσι ώστε όσοι οπαδοί της ομάδας βρεθούν στο χώρο να μπορούν να τους μιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους, να πάρουν τα αυτόγραφα τους και φυσικά να αγοράσουν το νέο αθλητικό υλικό της ομάδας. Το κατάστημα διαθέτει   διάφορα ποδοσφαιρικά και αθλητικά είδη όπως φούτερ, αδιάβροχα, μπουφάν, φόρμες, παπούτσια, σκουφάκια, γάντια, κασκόλ και άλλα αναμνηστικά του Αστέρα. Τα  εγκαίνια περιλαμβάνουν   μουσική, happenings και δώρα για όλους όσοι βρεθούν στο κατάστημα σε μια σημαντική  βραδιά  γεμάτη εκπλήξεις .

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου οργανώνει Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών, εισαγωγικό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2015, με θέμα: «Σχεδιάζοντας και Υλοποιώντας ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 15 εκπ/κούς Α/θμιας και 15 εκπ/κούς Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, σε 5 εκπ/κούς Α/θμιας και 5 εκπ/κούς Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, και σε 5 εκπ/κούς Α/θμιας και 5 εκπ/κούς Β/θμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Γ’ Αθήνας. Θα διεξαχθεί στις αίθουσες του ΚΠΕ Καστρίου και στο δάσος της Μαλεβής. Στόχος του Σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τις περιβαλλοντικές τους ομάδες στα σχολεία τους.

Για το σκοπό αυτό θα αναπτυχθούν νέες διδακτικές τεχνικές, θα δοθούν ιδέες και θα επιλυθούν διάφορα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς.
Τα έξοδα διατροφής (δείπνο Παρασκευής και γεύμα Σαββάτου) για όλους τους συμμετέχοντες θα καλυφθούν από το ΚΠΕ Καστρίου. Τα έξοδα διαμονής (στο Δασικό Χωριό Άνω Δολιανών) για όσους κατοικούν σε απόσταση άνω των 60 χιλιομέτρων από το Καστρί, θα καλυφθούν από το ΚΠΕ Καστρίου. Όσοι κατοικούν σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων, μπορούν να διαμείνουν στο Δασικό Χωριό, αλλά θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής τους.

Δελτία Δωρεάν Εισόδου

Για να μην ταλαιπωρείται το κοινό, από το δήμο Τρίπολης ανακοινώνεται, ότι για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, θα εκδοθούν Δελτία Δωρεάν Εισόδου, τα οποία θα διατίθενται από νωρίς το πρωί, την ίδια μέρα, για την παράσταση που αφορά,  στην είσοδο του Θεάτρου, καθώς και στα σπιτάκια των Δράσεων επί της Πλατείας Πετρινού.

Οι κάτοχοι των Δελτίων θα πρέπει να εισέλθουν στο Θέατρο, μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας – παράστασης. Στη συνέχεια, 15 λεπτά πριν την έναρξη, θα διατίθενται οι υπόλοιπες κάρτες εισόδου, αν και εφόσον έχουν απομείνει.

Οι εκδηλώσεις που θα τηρηθεί αυτή η διαδικασία είναι οι ακόλουθες:

23 & 26 Δεκεμβρίου, Cirko Cachivache

24 Δεκεμβρίου, Γκαλά Όπερας

28 Δεκεμβρίου, Μιούζικάλ «Πως συναντήθηκε η Ωραία μου κυρία με τους Μάγους».

Υποστελέχωση Πανεπιστημίου

Στα προβλήματα και στις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από τη υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Πρύτανης κ. Μασσέλος σε προχθεσινή του συνέντευξη τύπου, στηρίζοντας συμβολικά τους υπαλλήλους  οχτώ πανεπιστήμιων της χώρας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθη όλα τα πανεπιστήμια γενικότερα,  αλλά και αυτό της Πελοποννήσου, ειδικότερα, λόγω της μείωσης του διοικητικού προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και με δυσκολία να  ξεπερνά τα προβλήματα που αναφέρονται  στη σίτιση, στην καθαριότητα και γενικά στις προμήθειες.

Ιδιαίτερο λόγο  έκανε για τα προβλήματα της σίτσης που μεγεθύνονται λόγω  έλλειψης χώρου εστίασης, στη διαρροή φοιτητών σε άλλα πανεπιστήμια, λόγω αρνητικής  δημοσιότητας τις άριστες σχέσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο η επίλυση του οποίου θεωρείται βασική και αναγκαία.

Το πραγματικό κόστος

Το κόστος και όχι η  υπάρχουσα μελέτη  για την αποκατάσταση του Πλατώματος ξεπερνά  τα 20 εκατ. ευρώ, όπως εκ παραδρομής γράψαμε χθες. Γι αυτό και η Περιφέρεια προχωρά σε αναθεώρηση  ώστε το κόστος αυτό να πέσει κάτω  από το 30% των αρχικών προβλέψεων.

Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»,

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας που αποτελούν τους μετόχους της Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας στις 15/12/2014, προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Εξέλεξαν ομόφωνα ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τον κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο, Δήμαρχο Μεσσήνης, ως Αντιπρόεδρο τον κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Τρίπολης και τον κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή, Δήμαρχο Νεμέας ως Γραμματέα, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2014 στα γραφεία της εταιρίας στην Επισκοπή Τεγέας. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κάτωθι: Ευάγγελος Βαλιώτης, Δήμαρχος Σπάρτης,  Κωνσταντίνος Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου, Θεοχάρης Ρέκκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΜΕΣ. Α.Ε, Δημήτρης Κρίγγος, Αντιπρόεδρος της ΑΝ.Ν.ΑΡ. Α.Ε.

 

Χαμογελάτε

Από τον πολύ τόπο που δώσαμε στην οργή δεν χωράμε πουθενά.

Αν δώσεις αξία σε αυτόν που δεν αξίζει μια, θα σε πουλήσει με τη μία.

Share.

Leave A Reply