Μόσιαλος. Τι συνέβη με τον υποδιοικητή του «Θριασίου» που διασωληνώθηκε

0

Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, απαντά ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE.

Όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, «ο διοικητής, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, και εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την προηγούμενη Τετάρτη. Υποβλήθηκε σε τεστ για κοροναϊό που ήταν αρνητικό και δεν είχε συμπτώματα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και την Πρωτοχρονιά διασωληνώθηκε».

«Η επιδείνωση της υγείας του δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό του την προηγούμενη Κυριακή, όπως διάφοροι διατείνονται» εξηγεί.

Τι έγινε όμως εδώ; Δύο εκδοχές:
1) Είναι πιθανό η έναρξη της λοίμωξης να είχε προηγηθεί του εμβολιασμού.
2) Να νόσησε τις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό του. Αν κάποιος νοσήσει τις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό του, αυτό δεν σημαίνει πως ο εμβολιασμός έχει αποτύχει ή πως ‘κόλλησε τον ιό’ κάνοντας το εμβόλιο.
Σε αυτό το σημείο εξηγεί πως η ανοσοπροστασία από το εμβόλιο ξεκινά κάποιο διάστημα μετά την πρώτη δόση αλλά δεν είναι πλήρης. Χρειάζεται και η δεύτερη δόση του εμβολίου και τουλάχιστον 1 εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση για να αποκτήσουμε πλήρη ανοσοπροστασία από τον ιό.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer οι μελέτες δείχνουν πως η προστασία αρχίζει 12 ημέρες μετά την πρώτη δόση. Στην περίπτωση του εμβολίου της Moderna οι μελέτες δείχνουν σημαντική ανοσοπροστασία μετά τις 14 ημέρες και για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τις 21 ημέρες.

Τι λέει η σύζυγός του υποδιοικητή του «Θριασίου»
Μιλώντας στο MEGA η σύζυγος του υπογράμμισε ότι οι γιατροί τη μια φορά βλέπουν ακροαστικά και μετά πνευμονία «πιθανόν ως παρενέργεια από το εμβόλιο, πιθανόν όμως, έτσι; Δεν μπορούσαν να το πουν με σιγουριά» τονίζει.

«Τη Δευτέρα άρχισε να έχει κάποια ατονία, την Τρίτη δέκατα και δύσπνοια, και πήγαμε στο νοσοκομείο Τετάρτη ξημερώματα. Μας είπαν ότι βλέπουν μια ακροαστικά και μετά πνευμονία, πιθανόν ως παρενέργεια από το εμβόλιο, πιθανόν όμως, έτσι; Δεν μπορούσαν να το πουν με σιγουριά» εξηγεί.

όπως αναφέρει, ο σύζυγός της υποβλήθηκε σε διαδοχικά τεστ για κοροναϊό τα οποία βγήκαν αρνητικά.

«Συνέχεια τεστ στα τεστ και 12:30 η ώρα τη νύχτα της αλλαγής του χρόνου διασωληνώθηκε, κρίθηκε απαραίτητο για να τον σώσουν, να του σώσουν τα πνευμόνια να μην πεθάνει» λέει.

Η σύζυγος του 54χρονου διευκρινίζει πως δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

«Είχε κάνει απλά το ’14 πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, δηλαδή είχε αλλάξει τη βαλβίδα. Τσεκάρεται κάθε χρόνο στο ετήσιο τσεκ-απ και είναι όλα πάρα πολύ καλά, δεν έχει κάποιο πρόβλημα, από τότε και μετά» αναφέρει.

Οι θεράποντες γιατροί του στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται προσπαθούν να βρουν την αιτία που προκάλεσε την επιδείνωσή του καθώς στο ιστορικό αλλεργιών του δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.

«Ψάχνουν ακόμα οι γιατροί να δουν πού οφείλεται, γιατί όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι δεν είναι covid, δεν είναι γρίπη, δεν είναι κάποιος άλλος ιός ή μικρόβιο, και ψάχνουν οι άνθρωποι, οι επιστήμονες, να βρουν τι πραγματικά συμβαίνει» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. https://www.in.gr/2021/01/04/health/health-news/ti-synevi-ton-ypodioikiti-tou-thriasiou-pou-diasolinothike-eno-ekane-emvolio-o-mosialos-eksigei/

Share.

Leave A Reply