Με «ταξίματα» περιπλανωμένων υπουργών μαυρογιαλουρων δεν καλύπτονται τα κενά στα νοσοκομεία

0

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Επισκεπτόμενος το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αναρωτιόμαστε αν οι ελλείψεις προσωπικού, θα καλύπτονται στο εξής με «ταξίματα» περιπλανώμενων Υπουργών στα Νοσοκομεία της χώρας, με τον χαλαρό και ανέξοδο τρόπο του Μαυρογιαλούρου!

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει καταφέρει ακόμα να προχωρήσει τις 916 θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν εγκριθεί το Δεκέμβριο του 2014 με δύο Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν έχουν ακόμη μεταβεί οι 100 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ για τη άθλια και θλιβερή  ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενημερωθεί η δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά μας  όπως και άλλων προσώπων και φορέων.

Το μόνο που κάνουν είναι να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις βοηθητικών υπηρεσιών (όπως εστίαση, καθαρισμός, φύλαξη) κομπάζοντας μάλιστα ότι κατάργησαν τις εργολαβίες.

Χωρίς ΑΣΕΠ χωρίς αξιοκρατία προσλαμβάνουν από το παράθυρο εργαζόμενους για βοηθητικές υπηρεσίες κατόπιν ενεργειών τους!

Εν τω μεταξύ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μειώνεται καθημερινά ενώ χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας όσων παραμένουν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να φροντίσουν τους ασθενείς.

Την ίδια ώρα, κόβονται οι ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Είναι επικίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων όχι μόνον της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας ολόκληρης

240516_Ανακοίνωση_Υπουργοί Μαυρογιαλούροι

Share.

Leave A Reply