Λαϊκό Νοσοκομείο: Γιατρός δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενή

0

Ασθενής που νοσηλευόταν ήδη σε κλινική του νοσοκομείου επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό επειδή «καθυστέρησε» να εξετάσει τον αδελφό του στα Επείγοντα!
Σε «επιδημία» εξελίσσονται τα περιστατικά βίας στα εφημερεύοντα νοσοκομεία από συνοδούς ασθενών σε βάρος γιατρών. Μετά την επίθεση γονέα εναντίον παιδιάτρου στο νοσοκομείο Κατερίνης, στην εκπνοή του περασμένου έτους, ένα νέο συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

 

Το νέο συμβάν άσκησης βίας εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Λαϊκό, στη διάρκεια της εφημερίας του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην ΕΙΝΑΠ, ασθενής που νοσηλευόταν ήδη σε κλινική του νοσοκομείου επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε εξετάσει στα Επείγοντα τον αδελφό του νοσηλευόμενου όταν δέχθηκε την επίθεση από τον νεαρό ασθενή ο οποίος του «χρέωσε» καθυστέρηση στην όλη διαδικασία μέσα στα Επείγοντα.
«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε καταγγελία συναδέλφου με αρ. πρωτοκόλλου 490/11-1-18 για άσκηση βίας από ασθενή στα επείγοντα παθολογικά ιατρεία, σε ημέρα γενικής εφημερίας. Τα γεγονότα αυτά είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία» αναφέρει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η ΕΙΝΑΠ, και ζητεί «την άμεση διερεύνηση του συμβάντος καθώς και την προστασία του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν».

http://www.protothema.gr/greece/article/749541/laiko-nosokomeio-giatros-dehthike-epithesi-apo-sunodo-astheni/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

ΑΓ. ΘΩΜΑ 17-ΓΟΥΔΗ                           ΤΗΛ:2132061086

                                                               ΑΘΗΝΑ 6/11/2017

                                                                         ΑΡ. ΠΡΩΤ: 9

 

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο Επικουρικός Ιατρός      κ.Σ.Β κατά τη διάρκεια της εφημερίας της 10/1/2018, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον εν λόγω συνάδελφο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανάλογων περιστατικών βίας κατά των Λειτουργών της Υγείας στο χώρο των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ»  θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, όπως ακριβώς επιτάσσει η ιστορία του Νοσοκομείου μας, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και αξιολογότερα της χώρας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης καθώς και άλλων σημαντικών προβλημάτων απόρροια των μνημονιακών προϋπολογισμών  και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας.

Κλείνοντας καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και παράλληλα να εντείνει τις ενέργειές της για την επαρκή και ουσιαστική φύλαξη όλων των χώρων του Νοσοκομείου μας προκειμένου να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους ανάλογα περιστατικά βίας κατά των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ                          ΘΕΩΝΗ ΖΟΥΓΚΟΥ

 

Share.

Leave A Reply