Λαϊκό Νοσοκομείο. Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με έγγραφο

0
Ο Ιστορικός Σύλλογος Εργαζομένων του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου Αθήνας, γνωστός για τους Αγώνες του για την προάσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Υγείας στο σύνολό της, θεωρεί αυτονόητη την υποχρέωση της άμεσης παρέμβασής του σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στα διάφορα sites, blogs καθώς και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  κατά την χθεσινή μέρα, και τα οποία   έκαναν λόγο για «φίμωση» των Εργαζομένων από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου, παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια.
     Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας την αλήθεια και μόνο αυτή, σχετικά με το εν λόγω έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:  
     Το επίμαχο έγγραφο εκδόθηκε από την πλευρά της Διοίκησης πριν 1 μήνα και συγκεκριμένα στις 3/3/2020 γεγονός που η τηλεπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου όχι μόνο απέκρυψε αλλά ψευδώς ανέφερε ότι αυτό κυκλοφόρησε με χθεσινή ημερομηνία.(Δείτε το σχετικό βίντεο του Κεντρικού Δελτίου της 4/4/2020, από το 14 λεπτό έως και το 15:26)
     Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα που έχει κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους το «περίφημο» έγγραφο που «δήθεν» καταλύει τη Δημοκρατία της ελεύθερης έκφρασης στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μια πλειάδα συναδέλφων,  αρχής γενομένης από τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων, Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες, μέλη της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, Ιατροί καθηγητές Πανεπιστημίου, προεξέχοντος του έγκριτου καθηγητή της  Λοιμωξιολογίας κ. Ν. Σύψα άσκησαν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης την ώρα και την στιγμή που έπρεπε, προκειμένου να ενημερωθούν οι Πολίτες   για την πανδημία του Covid-19. Απώτερος στόχος  και σκοπός ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όταν προσέρχονται στο χώρο του Νοσοκομείου και επιπλέον διαβεβαιώνοντάς τους  για την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων, τα οποία ούτως ή άλλως θεωρούμε αδιανόητο να τα διαχειρίζεται ο κάθε αναρμόδιος.
     Για όλα αυτά τα παραπάνω και όχι μόνο, καλούμε όσους θέλουν και μπορούν να σταθούν δίπλα μας για να δώσουμε Όλοι Μαζί τις μάχες που καθημερινά δίνουμε προκειμένου να κερδίσουμε τον πόλεμο, και θα τον κερδίσουμε!!!
     Ο Σύλλογος μας Αντιστέκεται και Αγωνίζεται με στραμμένο το βλέμμα στο Πολίτη, τη δύσκολη στιγμή της ζωής του, που έχει ανάγκη ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας πλήρες στελεχωμένο και θωρακισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα, προκειμένου να δώσει με αξιοπρέπεια την μάχη απέναντι σε αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Οι Πολίτες είναι ο μεγάλος σύμμαχός μας.
     Στους δε επίδοξους «θεματοφύλακες» της Δημοκρατίας που φροντίζουν χωρίς εμάς για εμάς τους απαντάμε «Παιδιά δεν πειράζει …Η Επανάσταση ας αργήσει μια μέρα…»
     Κλείνοντας είμαστε στη διάθεση του οιονδήποτε για υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση και καλούμε όλους την Τρίτη 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία , να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να αγωνιστούμε για το υπέρτατο αγαθό της Δημόσιας Υγείας που έκανε ακόμα και τους θιασώτες της Ιδιωτικής Υγείας, προς το παρόν να αναγνωρίσουν την αδήριτη ανάγκη στήριξης της Δημόσιας Υγείας.  
Για το Δ.Σ   ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                      ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΖΟΥΓΚΟΥ ΘΕΩΝΗ
             
Share.

Leave A Reply