Κουρουμπλής: Πρώτα θα πληρώνουν οι ασφαλιστικές και μετά ο ΕΟΠΥΥ

0

Νομοθετική ρύθμιση για το καθεστώς εξόφλησης των νοσηλίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές, προωθεί το υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε την Τεράρτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής –μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή- την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, στους οποίους πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για άμεση αλλαγή του τρόπου πληρωμής των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές.

Όπως είπε, στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να πληρώνουν πρώτα οι ασφαλιστικές εταιρείες τη συμμετοχή τους στη νοσηλεία των ασθενών – πελατών τους σε ιδιωτικές κλινικές και το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. «Αν κάποιος που έχει και ιδιωτική ασφάλιση νοσηλευτεί σε μία ιδιωτική κλινική και τα νοσήλια κοστίζουν 10.000 ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα 8.000 ευρώ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θα πληρώνει πρώτα η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και το υπόλοιπο θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά  με τις αλλαγές στις διοικήσεων των υγειονομικών περιφερειών και των δημόσιων νοσοκομείων, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα – ίσως και εντός της ημέρας – θα ανακοινωθούν οι νέες διοικήσεις. Ειδικά για τις διοικήσεις των νοσοκομείων που δεν έχουν ακόμη παραιτηθεί, ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της προηγούμενης κυβέρνησης να πάρουν την ευθύνη γιατί οι θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων είναι πολιτικές. Μίλησε μάλιστα για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό, να προσπαθούν κάποιοι να επωφεληθούν από τη συγκυρία για να διεκδικήσουν μετά χρήματα από το κράτος».

Share.

Leave A Reply