Κορονοϊός Καστοριά: 27 τα κρούσματα -19χρονος και 44χρονος μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ

0
Κορονοϊός Καστοριά: Βαριά χτυπημένη από την πανδημία είναι πόλη της δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 στο νομό και προέρχονται και από δημοτικές ενότητες της Καστοριάς. Μετά την 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών που έφυγε από τη ζωή, τον 19χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ, ακολούθησε και ένας 44χρονος άνδρας που επίσης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνουν με αγωνία τα τοπικά ΜΜΕ, αποδεικνύεται ότι η νόσος δεν έχει ηλικίες…
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού prlogos, το νέο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε μετά από τρίτο τεστ είναι του 44χρονου άνδρα που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των κρουσμάτων, οι 12 είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για κατοίκους μόνο της Καστοριάς, αλλά και των χωριών με τη διασπορά του ιού να βρίσκεται προ των πυλών.
Την ίδια ώρα, με δύο γιατρούς ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Καστοριάς αναμένοντας ακόμα άλλους δύο. Νοσηλευτές θα μετακινηθούν από το ΙΚΑ, ενώ αγροτικοί γιατροί μπαίνουν καθημερινά στο εφημεριακό πρόγραμμα.Υπάρχουν γάντια και στολές, αλλά έλλειψη σε μάσκες υψηλής προστασίας.
 Την ίδια ώρα έκλεισε ένα ιατρείο λόγω ύποπτου κρούσματος, αλλά ευτυχώς πέρασε η καραντίνα και τα πέντε που είχαν βάλει λουκέτο τέθηκαν πάλι σε λειτουργία προς εξυπηρέτηση των ασθενών.
Κηδεία σε κλίμα οδύνης
Μέσα σε κλίμα οδύνης αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε η 41χρονη από την Καστοριά, που έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια μητέρα τριών παιδιών που κατοικούσε στην Κορέστεια Καστοριά. Η νεαρή μητέρα έχασε τη ζωή της το Σάββατο και μόλις χθες έγινε γνωστό ότι είχε προσβληθεί από το νέο ιό, ύστερα από νεκροψία-νεκροτομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη μητέρα είχε χρόνιο άσθμα και όταν παρουσίασε συμπτώματα απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥ. Ωστόσο, εκεί έλαβε τη σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και το σύζυγό της. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η υγεία της επιδεινώθηκε και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.
Η 41χρονη είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και κανείς δε γνωρίζει πως νόσησε ή γιατί ο ΕΟΔΥ της συνέστησε να παραμείνει στο σπίτι παρά το γεγονός ότι είχε άσθμα. 
Share.

Leave A Reply