Κικίλιας: Κόουτς Μπλατ, ευχαριστούμε για το μεγαλείο σου

0

Είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσε η επιστολή του Ντέιβιντ Μπλατ με θέμα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ο Υπουργός, προσκάλεσε τον προπονητή του Ολυμπιακού για σήμερα στις 17:00 και εκείνος ανταποκρίθηκε με χαρά.

Συνοδευόμενος από τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ, Νίκο Λεπενιώτη και τον τιμ μάνατζερ, Χρήστο Μπαφέ, ο χαμογελαστός 60χρονος προπονητής, αφού ενημερώθηκε πως ο Υπουργός ήταν παλαίμαχος παίκτης του μπάσκετ και μάλιστα καλός αμυντικός, αστειεύτηκε λέγοντας: «θα σε χρειαζόμουν για κανά πεντάλεπτο». Μετά το τέλος της συνάντησης και της βράβευσής του «για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του», ο κ. Κικίλιας δήλωσε τα εξής:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ντέιβιντ Μπλατ, ένας καταξιωμένος προπονητής στο ΝΒΑ, την Ευρώπη και το πρωτάθλημά μας. Σήμερα, όμως, τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας, ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ μαζί σας κ. Υπουργέ. Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού και ενθαρρύνω τη βοήθεια για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η κατάστασή μου είναι γνωστή και φυσικά νιώθω ευθύνη να στείλω ένα θετικό μήνυμα, για να δώσω κίνητρο σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και πιο το σημαντικό είναι να είναι ανοικτοί και να γνωρίζουν την υγεία τους. Είναι κρίσιμο κι αναγκαίο για όλους μας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το κάνω αυτό. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και μαζί σας».

Share.

Leave A Reply