Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. “Κυρία, μήπως σας περισσεύει κανένα κατοστάρικο;”

0

Σε «ζητιάνους» έχει μετατρέψει τους εργαζόμενους στο  Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, η «λειτουργική αποσύνδεση» του ιδρύματος από το Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4238/2014.
Κάνουν μόνοι τους έρευνα αγοράς για τις αναγκαίες προμήθειες υλικών και τις επισκευές του ασθενοφόρου, ενώ συγκροτούν και ομάδες που απευθύνονται για έκτακτη χρηματοδότηση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και στην Εκκλησία… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα «νέα» καθήκοντα που αναγκάστηκαν να αναλάβουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης, μπροστά στο «χάος» που δημιούργησε η λειτουργική αποσύνδεση από το Νοσοκομείο Καβάλας από την 1/1/12015 και η μεταφορά των σχετικών δαπανών στις αποδυναμωμένες – από πόρους και προσωπικό – Διοικήσεις των ΥΠΕ.

Άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει αφορούν στον υπολογισμό της μισθοδοσίας, καθώς και στην κατάργηση/αναθεώρηση διαφόρων συμβάσεων, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η βραδινή φύλαξη, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η συντήρηση του κτιρίου και του ασθενοφόρου.

Η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΥ Ελευθερούπολης, την οποία επισυνάπτουμε ολόκληρη, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις σοβαρότατες δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, ως αποτέλεσμα των διατάξεων του Ν. 4238/2014.

Το θέμα αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας ανάλογα προβλήματα και στο ΚΥ Λάρισας. Η Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού επισημαίνει πως αν και μεσολάβησαν 8 μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου, το διάστημα αυτό δεν αξιοποιήθηκε για την προετοιμασία υποδοχής από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ.

«Ζητήσαμε στην πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί του ζητήματος και να δώσει λύση (Παράταση ή ακύρωση του Νόμου λειτουργικής διασύνδεσης με τις ΥΠΕ). Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε λύση και το λειτουργικό χάος συνεχίζεται», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΚΥ. Ελευθερουπολης Κλικ  εδω

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/5680-kyria-mipos-sas-perisseyei-kanena-katostariko

Share.

Leave A Reply