ΚΕΕΛΠΝΟ. Μετά τις αποκαλύψεις ματαιώνουν τις προσλήψεις Πολάκη

0
Προς ματαίωση και επαναπροκήρυξη βαίνει ο περιβόητος διαγωνισμός για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές – ένας διαγωνισμός που στιγματίστηκε από την ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, ο οποίος δέσμευσε παράνομα και κάθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του τις αιτήσεις των υποψηφίων προς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και εξέδωσε “δικό” του πίνακα κατάταξης των προσληφθέντων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να μην υιοθετήσει τον πίνακα Πολακη για την αξιολόγηση των γιατρών. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη Τετάρτη τα μέλη διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την ωμή και προκλητική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όταν, μπαίνοντας στην αίθουσα για την έκτακτη συνεδρίαση, αντίκριζαν αραχτό και θεριακλή με το τσιγάρο στο χέρι τον κ. Πολάκη να τους περιμένει για τα…περαιτέρω, δηλαδή για συστάσεις σχετικά με την εξέλιξη του “πειραγμένου” από τον ίδιο διαγωνισμό, μετά τη δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του.
Η αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, ήταν έντονη και άμεση. Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πολάκη, ότι η δική του εισήγηση θα είναι η ακύρωση του διαγωνισμού και η επαναπροκήρυξη του με συγκεκριμένους όρους, ιδίως στο πεδίο της προϋπηρεσίας των γιατρών.
Ωςτόσο, αυτή η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ – σημειωτέον είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του ΔΣ που έχει οριστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ- πυροδότηςε την έντονη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος κατά πληροφορίες είπε πως μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει αιτία πολέμου μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και υπουργείου Υγείας. Μέλη του ΔΣ επιχείρησαν να εξηγήσουν στον αναπληρωτή υπουργό ότι είναι θέμα κύρους για το ΚΕΕΛΠΝΟ και για το υπουργείο Υγείας πλέον η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ωστόσο ο κ. Πολάκης κάθετος και αρνητικός αποχώρησε.
Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της…συνεδρίασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με την οποία προεξοφλούσε την απόφαση του οργάνου! Κι αυτό διότι, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση του χωρίς να καταλήξει σε μια απόφαση και ανανέωνε το ραντεβού του για χθες, Μεγάλη Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ήδη “αποφασίσει” κι έσπευδε να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει η διαδικασία των ενστάσεων επι του δικού του πίνακα κατάταξης!
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: “Κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων”.
Την τελευταία απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τον επίμαχο διαγωνισμό – ο οποίος σημειωτέον εξαγγέλονταν από τον περασμένο Ιανουάριο κι ενώ οι ασθενείς πέθαναν περιμένοντας να αδειάσει ενα κρεββάτι ΜΕΘ- σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, τονίζοντας ότι ειναι μεν θετική εξέλιξη στην παρούσα φάση η ματαίωση του διαγωνισμού, ωστόσο αποδεικνύεται μελανό γεγονός στη συνολική εικόνα του ΕΣΥ και της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
“Μετά την άρνηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ να υιοθετήσει τον “πίνακα Πολάκη’’ για την αξιολόγηση των ιατρών και την αδυναμία της ορισθείσας επιτροπής ενστάσεων, να τις εξετάσει λόγω μη επικύρωσης του, ο διαγωνισμός βαίνει προς ματαίωση. Την ίδια στιγμή οι Μ.Ε.Θ. υπολειτουργούν, οι πολίτες βιώνουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία καθημερινά, αλλά ο κ. Πολάκης παραμένει Υπουργός. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά και την υγεία” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. Υπενθυμίζεται οτι για το θέμα των προσλήψεων στις ΜΕΘ εκτός από τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτον τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Ανδρέα Λοβέρδο, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πηγή. http://www.protothema.gr/greece/article/573548/meta-tis-apokalupseis-mataionoun-tis-proslipseis-polaki/

Share.

Leave A Reply