ΚΕΕΛΠΝΟ: Απόφαση δικαστηρίου δικαιώνει τον Θανάση Γιαννόπουλο

0

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΠΝΟ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Την επιστροφή του Θανάση Γιαννόπουλου στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπει προσωρινή απόφαση δικαστηρίου. 

Ο κ. Γιαννόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε στην «καρατόμηση» του κ. Γιαννόπουλου από την θέση του Προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ την Μεγάλη Πέμπτη και την αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Το Υπουργείο Υγείας στη σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, στον οποίο καταλόγιζε ότι «με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του δ.σ.) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος χαρακτήριζε «απρεπείς» τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη και προειδοποιούσε για τις κινήσεις με ένδικα μέσα εναντίον του.

Με την απόφαση πάντως η νομιμότητα του νέου Δ. Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στον «αέρα».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο ίδιος δεν προτίθεται να επιστρέψει στη θέση του. 

http://www.antenna.gr/news/Politics/article/443427/keelpno-apofasi-dikastirioy-dikaionei-ton-thanasi-giannopoylo

Share.

Leave A Reply