Και γιατρός και… καθαρίστρια

0

Τριτοκοσμικές συνθήκες που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία επικρατούν τους τελευταίους μήνες σε πολυϊατρεία της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας του Πειραιά (Καμίνια, Αγία Σοφία κ.α),σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News.

Γιατροί και νοσηλευτές αγοράζουν ρεφενέ απορρυπαντικά και προσπαθούν να καθαρίσουν τα στοιχειώδη, ωστόσο οι χώροι των ιατρείων έχουν μετατραπεί πλέον σε σκουπιδότοπους.

Η κατάσταση είναι άθλια όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται σε έγγραφο των εργαζομένων της Μονάδας Υγείας Καμινίων προς την Β’ Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου:

«Σας ενημερώνουμε ότι από 1/3/16 δεν έχουμε προσωπικό καθαριότητας. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση. Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασφαλισμένων. Οι τουαλέτες λειτουργούν κάτω από άθλιες συνθήκες και θα αναγκαστούμε να τις κλείσουμε».

 Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μια έντονη δυσάρεστη μυρωδιά είναι το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς όταν περνάει το κατώφλι της συγκεκριμένης μονάδας. Ο χώρος αναμονής των ασθενών είναι γεμάτος σκουπίδια, ενώ μεγάλες σακούλες απορριμμάτων βρίσκονται έξω από τα ιατρεία.

 «Είναι θλιβερό να βλέπεις τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς με σφουγγαρίστρες. Οι άνθρωποι βέβαια κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά είναι πολύ βρώμικα. Μπορεί να είμαστε φτωχοί αλλά είμαστε νοικοκυραίοι. Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε ζώα» δηλώνει στη Real News η 75χρονη Μαρία Φλαμπούρη που επισκέφθηκε το πολυϊατρείο.

Share.

Leave A Reply