ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ενημέρωση για περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας

0

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει για περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω. Ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα μετά από αεροδιακομιδή. Λόγω του αρχικού αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας απειλητικής για τη δημόσια υγεία. Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει μεταβεί στη Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Εν αναμονή των τελικών μικροβιολογικών αποτελεσμάτων το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συστήνει όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για μέτρα πρόληψης γαστρεντερίτιδας υπάρχουν στον ιστότοπο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. : http://www.keelpno.qr

Από το Γραφείο Τύπου

210.5212034-035

κλικ

χολερα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν με ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξαν ότι δεν πάσχει από χολέρα ο άτυχος 79χρονος που νοσηλεύεται σε εξαιρετικά βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κέντρο Ελέγχο Πρόληψης Νοσημάτων μετά την εμφάνιση ύποπτου κρούσματος για χολέρα! Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, «το απόγευμα της Κυριακής 27/09/2015 μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο και ιδιωτικό ασθενοφόρο συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ολλανδός υπήκοος 79 ετών προερχόμενος από το Νοσοκομείο της Κω με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο».

Από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του -σύμφωνα με το θεραπευτήριο – «ο ασθενής νοσηλεύεται  σε ειδικό χώρο  της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ειδικά μέτρα προστασίας και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τις προδιαγραφές του οργανισμού Joint Commission International του οποίου την διαπίστευση κατέχει το ΥΓΕΙΑ».

Όπως υπογραμμίζει, «για το περιστατικό ενημερώθηκε αρμοδίως το ΚΕΕΛΠΝΟ και εστάλησαν όπως προβλέπεται καλλιέργειες στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας όπου και αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα». Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θανάση Γιαννόπουλου στο ΣΚΑΪ, ο ασθενής έχει προσβληθεί από χολέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κω, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση του έτεινε εκτός ελέγχου και με βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Ήδη, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχει μπει το πρόγραμμα των διακοπών του ασθενούς καθώς διερευνάται εάν το προηγούμενο διάστημα προτού αφιχθεί στην Κω, είχε ταξιδέψει και εκτός Ευρώπης ενδεχομένως σε περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, λοιμώδη νοσήματα.

http://www.healthview.gr/

 

Share.

Leave A Reply