Κατήφορος

1

Η εικόνα της πολιτικής ζωής του τόπου θα ήταν απλώς για γέλια, αλλά η κατάσταση δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες και είναι δυστυχώς για κλάματα. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν τη θλιβερή κατάντια του Κοινοβουλίου και ορισμένων κομμάτων, που απαρτίζονται, δυστυχώς, από κάποιους  ανεπάγγελτους, με μόνο τους προσόν τις ίντριγκες σε κομματικά γραφεία, από κάποιους τηλεαστέρες εθισμένους στην μπουρδολογία ή, ακόμη χειρότερα,  από κάποιους συνωμοσιολόγους της πλάκας που μπερδεύουν την πολιτική με  το… ψέκασμα.

Οι αστειότητες με τις στημένες, κακόγουστες, ιστορίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών για τη θετική τους ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το πιθανότερο είναι ότι θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Θύτες και… θύματα αυτής της ιστορίας μοιάζει να σέρνουν τον ίδιο χο­ρό σε ένα φρικώδες παρασκήνιο που οργιάζει και υποτιμά κάθε αξία του πολιτισμένου κόσμου. Πέραν αυτού όμως δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και ανασύρουν αλήστου μνήμης εποχές για τη χώρα που κόστισαν ακριβά στη Δημοκρατία.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία ότι οι κορυφαίες στιγμές της Δημοκρατίας μας, αντί να υπηρετούν το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον, έχουν μετατραπεί σε κομματικό παιχνίδι, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ψευτοκαταγγελίες, οι απαντήσεις και ένας πόλεμος λάσπης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του έθνους.

Ο δημόσιος διάλογος είναι όμηρος του ακραίου λαϊκισμού και βρώμικων παιχνιδιών χωρίς τέλος. Εν τω μεταξύ, η αγορά έχει «παγώσει», οι ξένοι επενδυτές αναρωτιούνται πόσο λάθος έκαναν να επενδύσουν εδώ τα χρήματά τους, τα πανεπιστήμια διαλύονται και οι πολίτες αναρωτιούνται πού πάει αυτή η χώρα. Οι Ελληνες που πιστεύουν στον τόπο και στις δυνατότητές του αρχίζουν και αυτοί να χάνουν το κουράγιο τους και τον προσανατολισμό τους.

Είναι αναγκαίο να σταματήσει αμέσως ο κατήφορος στην πολιτική ζωή της χώρας και να τερματιστεί η πορεία προς τον όλεθρο. Οι βουλευτές μας θα πρέπει να κλείσουν τα αφτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της λασπολογίας και να αντιταχθούν σε όσους προσπαθούν να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού για να οδηγήσουν τη χώρα σε αποσταθεροποίηση. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας επιλέξουν με σύνεση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον εάν επιθυμούν την πολιτική σταθερότητα ή τις εκλογές που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Κίνηση Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στην Αθήνα, όπου  ο Πρόεδρος της Κίνησης Γιάννης Τσιαούσης παρουσίασε τον απολογισμό δράσης για τη χρονιά που τελειώνει και   υπογράμμισε τη σημασία της συμβολής κορυφαίων πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας όπως του ΕΜΠ, Μουσείων κτλ, αλλά και των πρώτων πυρήνων φίλων και μελών των ΑΝΘΕΩΝ σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που υποστηρίζουν και εργάζονται για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, ιστορικής, ανθρωπολογικής και περιβαλλοντικής διάστασης της Λαγκαδινής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Κατέληξε δε στο συμπέρασμα, ότι η συνέχιση των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, φέρνει πιο κοντά την Κίνηση στην υλοποίηση σημαντικών στόχων όπως η έκδοση μιας μεγάλης μελέτης για τη συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της πατρίδας μας και η λειτουργία Ιδρύματος Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Σχολής Μαθητείας στην τέχνη της πέτρας. Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης, ο αρχαιολόγος Δρ Μ. Μικράκης, Λέκτορας του ΕΜΠ, «ταξίδεψε» το κοινό μέσα στο χρόνο και με όχημα την πέτρα, μέσα από μια εξαιρετική ομιλία με θέμα «Η πέτρα στην Τέχνη: μια ιστορία σαράντα χιλιάδων χρόνων».

 

Πρόστιμο στο δήμο

Ο  αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  σύμφωνα με το νόμο  επέβαλλε  στο Δήμο Τρίπολης πρόστιμο  δύο χιλιάδων ευρώ ( 2.000 € ) για την προ μηνών ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων στο χώρο του Βιολογικού καθαρισμού. Πιο συγκεκριμένα το πρόστιμο επιμερίζεται σε

1000€ επειδή προέβη σε ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών απορριμμάτων στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού ΔΕΥΑ Τρίπολης, με σκοπό τη μεταφόρτωση αυτών και 1000€ επειδή δε διέθετε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το χώρο στον οποίο έγινε η απόθεση και η μεταφόρτωση των απορριμμάτων. Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 40% υπέρ Δημοσίου (κωδ. 3739)

Ο φάκελος της υπόθεσης  θα  διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

 

 Ο δήμος Γορτυνίας  διένειμε τρόφιμα

Ο Δήμος Γορτυνίας, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, υλοποίησε τον Δεκέμβριο πρόγραμμα δωρεάν διανομής αποσυρόμενων πορτοκαλιών σε άπορους δημότες. Από την διανομή ωφελήθηκαν 650 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, στις οποίες διατέθηκαν 23 τόνοι πορτοκαλιών.

Επίσης, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), υλοποίησε πρόγραμμα έκτακτης ενίσχυσης με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού, βρεφικά είδη) σε 25 οικογένειες του Δήμου, που έχουν πολλαπλά προβλήματα (πολύ μικρό ή μηδενικό εισόδημα, σοβαρά προβλήματα υγείας, ανικανότητα για εργασία, κ. ά), και έντονες ανάγκες (μικρά παιδιά, κ.ά) κατόπιν κοινωνικής έρευνας και καταγραφής που διεξήγαγε με την κοινωνική λειτουργό.

Η πολιτική κοινωνικής στήριξης και αρωγής θα συνεχιστεί και με τις υπάρχουσες νεοσύστατες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και με την συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εξασφάλιση πόρων, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών της περιοχής και την απασχόληση ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

 

Ευαισθητοποίηση συμπολιτών μας

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Μητρόπολης  Μαντινείας και Κυνουρίας, “Το καλάθι του πτωχού αδελφού”, όπως πληροφορούμαστε,  έγινε αποδέκτης της μεγάλης ευαισθητοποίησης των Τριπολιτών, των αρχιερατικών περιφερειών, των ιερέων των χωριών και γενικά όλου του κόσμου που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλεξάνδρου, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το να μην πεινάσει κανένας συνάνθρωπός μας τις εορτές. Τα προϊόντα έχουν συγκεντρωθεί και θα  διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται από την κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, την Ελλάδα και την πόλη μας.

Ταυτόχρονα., την «προσφορά αγάπης» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που συγκεντρώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Μαζί για το παιδί», σε συνέχεια συνεργασίας του σωματείου με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, παρέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και οι εργαζόμενοι του Ραδιοσταθμού. Η «προσφορά αγάπης» περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό παιδικών ρούχων και παιχνιδιών και θα καλύψουν τις ανάγκες 800 και πλέον οικογενειών της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής, που στηρίζει η Ιματιοθήκη, την οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι της «Αμάλθειας»

Το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» όπως κάθε χρόνο έχει οργανώσει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι και σας προσκαλεί όλους να επισκεφτείτε το χώρο στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου με στόχο για την ενίσχυση του έργου του Κέντρου.

Στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι το οποίο και θα λειτουργήσει έως τις 7 Ιανουαρίου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , χειροποίητα σαπούνια με ελαιόλαδο και σε άλλα είδη της ομάδας  εργοθεραπείας, καθώς και να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεων του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια».

 

Ο Αστέρας στο Ειδικό Σχολείο

Αντιπροσωπεία του Αστέρα με επικεφαλής τον εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Γιάννη Καυμενάκη και παρόντα τον προπονητή Στάικο Βεργέτη, συμμετείχε την Δευτέρα 22/12 στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσε το Ειδικό Σχολείο στο Κάψια.

Οι άνθρωποι του Αστέρα παρευρέθησαν στη γιορτή των παιδιών με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και είχαν την τύχη να περάσουν ευχάριστες στιγμές μαζί με τα παιδιά του σχολείου.

Στο κλείσιμο της γιορτής, τα παιδιά παρέλαβαν τα δώρα τους, ενώ ξεχωριστή θέση στη γιορτή είχε η μασκότ του Αστέρα, με την οποία τα παιδιά έβγαλαν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

Χαμογελάτε

– Όταν είναι να φύγουμε θα σου κάνω νόημα..
– Τί νόημα;
– Θα σού κλείσω το μάτι..
– Ποιό απ’ τα δύο;
– To δεξί…
– Όπως σε βλέπω;
– Άστο..Θα φύγω μόνος…

 

Γιαν. Παπαμήτρος

Share.

1 Σχόλιο

  1. Pingback: med.gr Κατήφορος - med.gr

Leave A Reply