Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: Πλάνη ότι από Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα

0
Να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής στη κανονικότητα από τον Σεπτέμβριο, αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε αρχικά ότι η Επιτροπή αποφάσισε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής και του κανόνα της απόστασης είναι δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία.
 
«Κάθε βήμα θα εκτιμάται και θα αποφασίζεται κάθε καινούργιο. Το τέλος του δρόμου δεν είναι δεδομένο, εκεί πορευόμαστε, αλλά θα είναι υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και από τη δυνατότητα εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας», συμπλήρωσε ο καθηγητής της ΕΣΔΥ.
Τι θα γίνει με παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Σχετικά με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχει γίνει ειδική συζήτηση και το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις. Οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, ανέφερε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού.
«Οταν ένας καθηγητής έχει κάποια συμπτώματα θα συμβαίνει ότι με τον γενικό πληθυσμό και θα χρειαστεί έλεγχος, για το αν θα κλείσει το σχολείο θα επανεξετάζεται κατά περίπτωση όπως θα συμβαίνει και σε ένα κατάστημα με πιο μετρημένη πλέον διακοπή λειτουργίας αφού ιχνηλατούνται οι επαφές. Αλλά το έργο του κλεισίματος θα γίνεται διαφορετικά», είπε.
Νέα δεδομένα για τις εκκλησίες
Σε ότι αφορά τις εκκλησίες, ο καθηγητής είπε ότι η επιτροπή κατέληξε σε ένα κείμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η επιτροπή δεν έχει γνωματεύσει ούτε μπορεί να αποφασίσει για το άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς αυτή είναι μια πολιτική απόφαση. «Μπορεί κανείς να φανταστεί πολλά σενάρια της άρσης των μέτρων, η επιτροπή έχει πει τη γνώμη της αλλά ποια είναι η διαδοχή των μέτρων δεν μπορούν να γνωρίζουν οι επιστήμονες. Είμαστε στη φάση που μπορούμε με ασφάλεια να αίρουμε μέτρα. Ποιος χώρος θα ανοίξει πρώτος ή δεύτερος θα γίνει με συνεκτίμηση των παραγόντων που είναι και οικονομικοί και κοινωνικοί».
«Πλάνη ότι από Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα»
«Το πιο ανησυχητικό που έχω δει είναι από τον Σεπτέμβριο πάμε στα κανονικά. Είναι πλάνη, δεν είναι σωστό, δεν είναι ακριβές και δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Τα μέτρα που εφαρμόσαμε δεν είναι βιώσιμα για πολύ καιρό. Τώρα μπαίνουμε σε φάση να δούμε την εφαρμογή τους», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του ΕΣΔΥ.
ΠΗΓΗ.https://www.pronews.gr/ygeia
Share.

Leave A Reply