ΙΣΑ. Αποχή και συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας από τους γιατρούς για το ασφαλιστικό

0
Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11.30 πμ και πορεία προς τη Βουλή, καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που όπως αναφέρει οδηγεί στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Το κάλεσμα του ΙΣΑ απευθύνεται σε όλους τους υγειονομικούς φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τις υπόλοιπες επαγγελματικές Ενώσεις να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. «Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο- ταφόπλακα των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει καν στη Βουλή», αναφέρει ο ΙΣΑ, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο γενικός γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Θανάσης Ζορμπάς, ο οποίος όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από την κινητοποίηση».
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εμπεριέχει «τρομακτικές ανισότητες» αναφέρει κ. Ζορμπάς, κάνοντας λόγο «για είλωτες του νέου συστήματος».
Οπως λέει «οι αυξημένες επιβαρύνσεις, ανέρχονται σε περίπου 65% των καθαρών εισοδημάτων, οδηγώντας στην φτωχοποίηση πολλούς οδοντιάτρους, καθώς άλλοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και άλλοι να μεταναστεύσουν». Τα τελευταία χρόνια οι οδοντίατροι έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα, η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά, αφού από τα πρώτα πράγματα που αφαίρεσαν οι πολίτες ήταν οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, οι οποίες περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, με επιπτώσεις στην στοματική υγεία των Ελλήνων, επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς.
Σημειώνει επίσης ότι αρκετοί συναδελφοί του αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και μάλιστα όπως λέει, τις τελευταίες 15 μέρες ο Σύλλογος έδωσε 20 πιστοποιητικά σε οδοντιάτρους-μέλη του για το εξωτερικό.

http://www.protothema.gr/greece/article/547508/24ori-apohi-ton-giatron-gia-to-asfalistiko-/

Share.

Leave A Reply