Υποτιμητική και προκλητική διαφήμιση για τις Νοσηλεύτριες

3

Με ένα άκρως προκλητικό και άστοχο βίντεο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να πείσει τους Έλληνες να δώσουν αίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου.
Στο spot δύο νοσηλεύτριες και ένας γιατρός προσπαθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν ηλικιωμένο κύριο.
Η εμφάνιση όμως των νοσηλευτριών κάθε άλλο παρά πραγματική μπορεί να θεωρηθεί καθώς εμφανίζονται με ανοιχτή ιατρική ρόμπα και βοηθώντας τον γιατρό να λύσει τη γραβάτα του.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Βενιζελείου καταδικάζει την συγκεκριμένη διαφήμιση, θεωρώντας την προκλητική, σεξιστική και υποτιμητική για την διαχρονική πορεία,το ήθος και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων Νοσηλευτριών.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά με ήθος, σεβασμό, αυταπάρνηση και ψυχικό σθένος στέκεται δίπλα στον ασθενή που δοκιμάζεται με ταπεινότητα και αξιοπρέπεια και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν με το συγκεκριμένο βιντεάκι.

Eίναι αρωγός και συνεργάτης του Ιατρικού προσωπικού, για την εκτέλεση και εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και όχι για να λύνει τις γραβάτες ή να πραγματοποιεί κάθε είδους επιθυμίες του.
Είναι υποτιμητικό και προκλητικό έπίσης για τις οικογένειες των Νοσηλευτριών, οι οποίες στερούνται διαρκώς τους ανθρώπους τους, είτε νύχτα είτε αργίες είτε Σαββατοκύριακα, με κοστος την διατάραξη της οικογενειακής συνοχής, να βλέπουν απο έναν επίσημο φορέα να αντιμετωπίζονται τόσο χυδαία οι άνθρωποι τους και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
Κανένα παιδάκι κύριοι δεν θα ήθελε να δεί τη ”μαμά του ” να φοράει ανοιχτή ρόμπα στη δουλειά και να λύνει τη γραβάτα του γιατρού. Δεν είναι αυτό το μήνυμα και οι αρχές που περνάμε όλοι εμείς οι γονείς και συγγενείς των νοσηλευτριών καθημερινά στα παιδιά μας.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να αποσύρει την διαφήμιση αμέσως και να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα των νοσηλευτών, τονώνοντας τους αν μη τι άλλο το ηθικό για το έργο που παράγουν και όχι διασύρωντας τους.

 

 

Share.

3 Σχόλια

 1. Παναγιώτης Γιαννίκος on

  Κάνετε λάθος τραγικότατο.
  Το σποτάκι δεν προσβάλλει τις νοσηλεύτριες.
  Το σποτάκι απεικονίζει αρχικά τις νοσηλεύτριες όπως αυτές εμφανίζονται σε ορισμένες – κοινότυπες πλέον – φαντασιώσεις.
  Και κατόπιν δείχνει την πραγματικότητα. Την επαγγελματία με το γλυκό χαμόγελο, που εξυπηρετεί και βοηθά τον ήρωα που πάει να δώσει αίμα για να σώσει κάποιον συνάνθρωπό του.

  Συνέλθετε και μη γίνεστε κατίνες.

 2. Υποτιμητικό είναι αυτό το άρθρο για τη νοημοσύνη μας. Αν διακατέχεστε από τέτοια συμπλέγματα που δε μπορείτε να συνδέσετε το χιούμορ με ένα σοβαρό θέμα, τότε ευθύνεστε εσείς και όχι οι δημιουργοί της εν λόγω διαφήμισης. Το σποτάκι είναι εξαιρετικό και to the point. Οπισθοδρομικοί και λογοκριτές είστε εσείς!

 3. Ντροπή τους!!!…Υποτιμητική άκρως η διαφήμιση αυτή και της προσφοράς των νοσηλευτριών και της γυναικείας οντότητας πολλώ δε μάλλον της επαγγελματικής ιδιότητάς τους…Εμπαίζουν στα ίδια τους τα μάτια έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων!!!!!!

Leave A Reply