Ειδικευόμενοι, παρατασιακοί, αγροτικοί. Οι αφανείς ήρωες των νοσοκομείων

0
Δεν γράφω κάτι καινούργιο η αν θέλετε δεν ” κομίζω γλαύκα εις Αθήνα”, πάντα όμως εντυπωσιάζομαι  από την αυταπάρνηση την αγάπη και την υπευθυνότητα που δείχνουν οι  νέοι συνάδελφοι κατά την διάρκεια της εξάσκησης τους στα βαρέως νοσούντα νοσοκομεία μας.
 Έχοντας  εγκαταλείψει τον βασικό τους προορισμό που ειναι η εκπαίδευση τους ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα, έχουν γίνει οι μπαλαντέρ για όλες τις δουλειές. Τμήμα επειγόντων περιστατικών, τακτικά ιατρεία, χειρουργεία, κλινικές, συνταγογράφηση, εισιτήρια, εξιτήρια, αιμοληψίες κλπ. Το αποτέλεσμα Εργασιακό stress, σε όλο το μεγαλείο του.  Η φωτογραφία ειναι από το τμήμα επειγόντων περιστατικών όπου η συνάδελφος Χαρά ,παρατασιακή, κυριολεκτικά εξουθενώθηκε από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας και κατέληξε με ορό και ΗΚΓ. παρόλα αυτά ούτε διανοήθηκε να εγκαταλείψει την θέση της.

20160909_143741

 

Γιατί δεν ήθελε να βυσματώσει άλλον συνάδελφο της, που έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε, και υπήρχαν και ασθενείς για εξέταση. Εκεί με το καθετηράκι στο χέρι της συνέχιζε να εξετάζει. Αυτα βλέπω και με κάνουν πραγματικά να αισιοδοξώ οτι θα έρθουν καλλίτερες ημέρες στην υγεία γιατί υπάρχουν γιατροί υπεύθυνοι που τιμούν με το παραπάνω τον όρκο τους στον Ιπποκράτη
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός
Share.

Leave A Reply