Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ερευνα -κόλαφος για την Δ.Υγεία στην Β. Ελλάδα

0

Ερευνα-κόλαφος για την κατάσταση των δομών της Υγείας στη βόρεια Ελλάδα δημοσιεύθηκε χθες από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Δεν θέλουν να πατούν στα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς, που προτιμούν τα ιδιωτικά, παρότι είναι πολύ ακριβά, αλλά και δομές Υγείας σε γειτονικές χώρες παρά τους κινδύνους, επειδή οι τιμές είναι χαμηλές. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο πλαίσιο παρουσίασης της έρευνας του ΙΣΘ, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο με δειγματοληψία σε 1.030 κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το 51,4% των ερωτηθένιων δήλωσε δυσαρεστημένο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, το 22,% δήλωσε ικανοποιημένο (ποσοστό αυτών περίπου 30% είναι ηλικίας άνω των 65 ετών) και το 24,3% ούτε το ένα ούτε το άλλο.

κλικ στην εικόνα

 

PowerPoint Presentation
Το 53,3% αναφέρει ότι επισκέπτεται συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία, το 34,3% τα νοσοκομεία, το 32,7% το ΙΚΑ το 17,6% τα ιδιωτικά πολυίατρεία και κλινικές και το 5,6% τα κέντρα υγείας. Από αυτούς που επισκέπτονται τον ιδιωτικό γιατρό το 44,1% δηλώνει ότι το επιλέγει μόνο όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή χρειάζονται εξειδικευμένες υπηρεσίες (10,2%).
Οι ερωτηθένιες πιστεύουν ότι το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια σε ποσοστό 48,3%, ενώ το 24,3% ότι έχει μείνει ίδιο και το 16,3% ότι έχει ελαττωθεί.Το 75,6% δηλώνει ότι έχει κάνει χρήση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και το 24,4% όχι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι οι κρατικές υπηρεσίες Υγείας εξακολουθούν να μην έχουν βελτίωση, ο προϋπολογισμός τους είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το 2009 και ταυτόχρονα δεν υπήρξαν αλλαγές στο διοικητικό μοντέλο, που ενδεχομένως να μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες από την οικονομική δυσχέρεια.

ΙΣΘ. Ερευνα κ.γνώμης για να διαβάσεται καντε ΚΛΙΚ εδώ

PowerPoint PresentationPowerPoint PresentationPowerPoint Presentation

Share.

Leave A Reply