Ι.Σ.Πειραιά. Σχετικά με τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού

0

Με σκοπό την διευκρίνηση ανακριβειών που διαδίδονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τους οικογενειακούς Ιατρούς αναφέρουμε τα εξής:

Η εγγραφή των ασθενών σε Οικογενειακό Ιατρό αναφέρεται ως «υποχρεωτική»,  αλλά οι ήδη υπάρχοντες οικογενειακοί ιατροί δεν επαρκούν.  Αν αναλογιστούμε δε ότι ο καθένας από αυτούς μπορεί να εξετάζει έως 2500 ασθενείς,  αντιλαμβάνεστε ότι στην ουσία δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Αναφέρεται ότι μόνο οι Οικογενειακοί Ιατροί έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης ή παραπομπής σε ειδικούς ιατρούς. Αυτό είναι ψευδές !  ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !
Την παραπομπή στο νοσοκομείο μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε ιατρός και όχι μόνο ο οικογενειακός. Αυτό αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα  του Ιατρού αλλά και του Ασθενή.
Ένας ασθενής που θα ζητά ραντεβού ανάμεσα σε 2500 άλλους ασθενείς του ίδιου Ιατρού, φυσικά θα περιμένει μήνες.
Ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ ότι ένας Οικογενειακός Ιατρός, που συνήθως είναι πολύ νέος ή σχεδόν συνταξιούχος,  μέσα στα 15 λεπτά της επίσκεψης πρέπει να συνταγογραφήσει και να φτιάξει το αρχείο του ασθενούς.  Αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ !!!
Η αμοιβή του Οικογενειακού Ιατρού κυμαίνεται από 1-3 ευρώ ανά ασθενή. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους όλοι, ότι δεν γίνεται Ιατρική με 1 ευρώ και χωρίς ικανοποιημένο τον Ιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις πρέπει πάψουν να κοροϊδεύουν τους Ιατρούς και το Κοινωνικό σύνολο.  Δεν είναι δυνατόν  για παράδειγμα να πιστεύει,  ότι ο λαός του Πειραιά που είναι 300.000 άνθρωποι,   θα μπορούν να εξυπηρετούνται με τους 20 Οικογενειακούς Ιατρούς που όρισε ο ΕΟΠΥΥ.
Η λύση είναι μία και είναι απλή

Όλοι οι Ιατροί  (Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι)  να ορισθούν ως οικογενειακοί με ανάλογους μισθούς και να δίνεται η δυνατότητα της Ελεύθερης Επιλογής Ιατρού στους ασθενείς,  ώστε να φτιάξει πραγματικά το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α΄

ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                              ΒΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Share.

Leave A Reply