Γιατί την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.

0

Στα πλαίσια κάθε προεκλογικής περιόδου στον ΠΙΣ, εξελίσσεται πάντα μία αξιοπρεπής δημόσια παράθεση απόψεων, θέσεων, δεσμεύσεων και υποσχέσεων που απευθύνονται στους ψηφοφόρους, προκειμένου αυτοί να επιλέξουν ποια παράταξη και ποιούς υποψηφίους θα επιλέξουν να ψηφίσουν κατά την εκλογική διαδικασία.

Συμβαίνει, ωστόσο συχνά, η αντιπαράθεση να εξελίσσεται όχι ως ένας υγιής ανταγωνισμός, κατά τον οποίο κάθε παράταξη προβάλλει τις δικές της θέσεις, αλλά ως μία απαξίωση όλων όσων έχουν συντελεστεί με κόπο, συνεχή ενασχόληση, συνέπεια και συμμετοχή , προς εξυπηρέτηση του κοινού καλού.

Στις λίγες ώρες που έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές της 8ης Μαρτίου, κατά τις οποίες θα εκλεγούν τα νέα όργανα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, είναι λογικό να επιχειρούνται οι τελευταίες παρεμβάσεις προς ενημέρωση και προσέγγιση των ψηφοφόρων.

Σε αυτό το κλίμα, όπου οι προεκλογικές παρεμβάσεις κλιμακώνονται, προβάλλει τεκμηριωμένη, συνεπής και αγωνιστική η υποψηφιότητα της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.».
Και αυτομάτως εγείρεται το εύλογο ερώτημα:

«Γιατί να ψηφισθεί η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.;»

Οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι αυτονόητες για όσους μετέχουν στο ιατρικό γίγνεσθαι στην χώρα μας.

Διότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. είναι η παράταξη που εργάσθηκε και εργάζεται ακαταπόνητα και αποτελεσματικά για την αγωνιστική ενότητα του ιατρικού κόσμου και αποτέλεσε τον κυρίαρχο κορμό όλων των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν για την προάσπιση της Υγείας και των γιατρών.

Διότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. υπήρξε η παράταξη που παρενέβη δυναμικά και τεκμηριωμένα, με αναλυτικές θέσεις, απόψεις και εισηγήσεις, σε κάθε νομοθετική ή διοικητική πράξη της Πολιτείας, για όλα τα θέματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και της ηθικής, επιστημονικής και επαγγελματικής υπόστασης όλων των ιατρών σε κάθε εργασιακό χώρο.

Διότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. κατέβαλε και καταβάλει εργώδη και συνεχή προσπάθεια για την προάσπιση και διαφύλαξη του ΤΣΑΥ, παρεμβαίνοντας προς την πολιτεία με τεκμηριωμένες νομοθετικές εισηγήσεις, με ενεργοποίηση όλων των υγειονομικών φορέων, με δικαστικές προσφυγές και με συνεχή δράση μέσω των οργάνων όπου εκπροσωπείται ο ΠΙΣ για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον Ασφαλιστικό Φορέα.

Διότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. προσέτρεξε και υποστήριξε έμπρακτα κάθε Ιατρικό Σύλλογο, κάθε Εργασιακή Ομάδα και κάθε γιατρό στα επιμέρους προβλήματα που ανέκυψαν και ανακύπτουν στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας.
Διότι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. προάσπισε το κύρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας, στα ευρωπαϊκά πεδία, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων και των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Ενώσεων, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά των μνημονιακών πολιτικών.

Αυτοί είναι επιγραμματικά κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφιστεί η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. στις εκλογές της 8ης Μαρτίου 2015.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι. πρέπει να ψηφιστεί διότι αυτό επιτάσσει το καλώς νοούμενο κοινό συμφέρον για την υγεία των πολιτών και όλων των γιατρών.

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ
Υποψήφιος με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.

Share.

Leave A Reply