Για την νέα κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ – πολιτείας

0

Από τον 9/2016 το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ μετά από πρότασή μας έχει απευθύνει επίσημα στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας αίτημα για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο νέα κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ – πολιτείας.

Μάλιστα, το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί έκτοτε και διά ζώσης σε πολλές συναντήσεις της πολιτείας με την ΟΕΝΓΕ. Πολλές φορές τονίσαμε πως ο κ. υπουργός όφειλε να τιμήσει την υπογραφή του στην επιστολή που ο ίδιος είχε αποστείλει τον 1/2015.

Τον 5/2017 σε τέτοια συνάντηση όταν για πρώτη φορά έγινε λόγος από την πολιτική ηγεσία περί νομοθετικών ρυθμίσεων για το ιατρικό ωράριο, το αίτημα επαναλήφθηκε σε όλους τους τόνους. Απορρίφθηκε από τον κ. υπουργό ακόμα μια φορά.

Το ίδιο και στις 1/11/2017 όταν η πολιτική ηγεσία που επί μήνες αρνιόταν να συναντηθεί με την ΟΕΝΓΕ μας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πως θα έφερνε με την διαδικασία του επείγοντος τις απαράδεκτες καταστροφικές διατάξεις περί ιατρικού ωραρίου στην Βουλή παρά τις αντιρρήσεις της ΟΕΝΓΕ και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με την ΟΕΝΓΕ. Μάλιστα, ο κ. υπουργός τότε για πολλοστή φορά είχε απαντήσει απαξιωτικά στο αίτημα για διαπραγματεύσεις προς νέα κλαδική συμφωνία λέγοντας επί λέξει «σιγά μην την πατήσω όπως ο Αβραμόπουλος» (!).

Η συνέχεια γνωστή : η κυβέρνηση ψήφισε στην Βουλή αγκαλίτσα με την ΝΔ τις καταστροφικές διατάξεις περί ωραρίου στις 9/11/2017. Η ΟΕΝΓΕ προχώρησε άμεσα την ίδια αλλά και την προηγούμενη μέρα σε δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις. Η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την χώρα ήταν τόσο σφοδρή, που η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει πως ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστεί επί του παρόντος. Τώρα μετά από 3 μήνες η πολιτική ηγεσία αναγκάζεται επιτέλους να προσέλθει (τουλάχιστον επί της αρχής) σε συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ με θέμα έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα κλαδική συμφωνία, αίτημα το οποίο ως τώρα απέρριπτε.

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    22/2/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την πολύμηνη καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας) ενάντια στις μνημονιακές περικοπές του ιατρικού μισθολογίου το 2012. Προσφυγή η οποία εκδικάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2016.
Η ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, από 11.30πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) στις 12.30μμ.
Απαιτούμε:
 Να δημοσιευθεί άμεσα η απόφαση
 Ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών
Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας
Δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Share.

Leave A Reply