Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Εργαζόμενοι κατά της διοικήτριας

0
Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 7 στις 9-12-2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την παρούσα να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ  και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ  την απαξίωση τον εμπαιγμό και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις  της Διοικήτριας κ. Μαρίας Βλάχου απέναντι στους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, από την έλευση της νέας Διοικήτριας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα και παρά τον εύλογο χρόνο προσαρμογής αλλά και την ανοχή την οποία δείξαμε και παρά τις πολλές προσπάθειες για συνεργασία από μέρους μας, το μόνο το οποίο εισπράξαμε ήταν η απαξίωση.
Ενδεικτικό των παραπάνω είναι  η με αριθμ. πρωτ. 8077/30-9-2016 αναφορά μας σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις  του Νοσοκομείου, στην οποία όμως  δεν καταδέχτηκε να απαντήσει εδώ και σχεδόν 3 μήνες!
Παρότι ως Σωματείο Εργαζομένων αναζητήσαμε εγγράφως με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8680/18-10-16 έγγραφο μας και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος, στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό, την ηλικία κ.ά. για τα Κρούσματα Λοιμωδών Νοσημάτων (Ηπατίτιδας Α κ.ά.) που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου  5 του Ν. 2690/1999 κ.ά.  η Διοικήτρια αρνήθηκε να μας τα χορηγήσει.
Σχετικά με την ασφάλεια του Νοσοκομείου (security), αν και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα της πρόσληψης προσωπικού φύλαξης διότι έχουν καταγραφεί πολλά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας εναντίον του προσωπικού του ιδρύματος και παρότι πολλά νοσοκομεία συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζομένους και μείωση της ανεργίας, η κ. Βλάχου αρνείται πεισματικά.
Εντύπωση επίσης μας προκαλεί το γεγονός ότι παρά τη νομοθετική ρύθμιση αλλά και προτροπή του Υπουργείου Υγείας και του αρμόδιου Διοικητή της 4ης ΥΠΕ να συνάψει ατομικές συμβάσεις, η ίδια συνεχίζει να συνεργάζεται με ιδιωτικά  συνεργεία στους τομείς της σίτισης και της καθαριότητας.                                                                Άραγε για ποιόν λόγο;
Κύριε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν της ανάλογης προσοχής σας και ευαισθησίας σας.
ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                  ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

anafora-katangelia-kata-diikitrias-nosokomiou-kilkis

 

Share.

Leave A Reply