Γ.Π.Ν.Τρίπολης. Γιατί από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 δεν λειτουργεί το Αιμοδυναμικό εργαστήριο

0

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 το Αιμοδυναμικό εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν.Τρίπολης  δεν λειτουργεί λόγω βλάβης του στεφανιογράφου. Έκτοτε τα περιστατικά που χρειάζονται στεφανιογραφία ή αγγειοπλαστική («μπαλονάκι») πρέπει με κίνδυνο για την υγεία τους και της ζωής τους να μεταφερθούν, συνήθως, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία, και αυτό αφορά πολλούς συμπολίτες μας κάθε εβδομάδα.

Το μηχάνημα αυτό αποτελεί μέρος της ΔΩΡΕΑΣ που έχει κάνει για το Νοσοκομείο και όλους τους συμπολίτες μας η κα Γκουντάνη, με την προϋπόθεση να λειτουργεί ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ και με την ευθύνη του Νοσοκομείου. Η βλάβη του αφορά ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό, η αντικατάσταση του οποίου κοστίζει μεν αρκετά χρήματα, ωστόσο δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα αν είχε προβλεφθεί ετήσια ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ μεταξύ του Νοσοκομείου και της εταιρείας από όπου αγοράστηκε το μηχάνημα. Αυτό αποτελεί την συνήθη πρακτική σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και για το Νοσοκομείο μας για άλλα όμως διαγνωστικά μηχανήματα (αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος κα.).

Λόγω ελλείψεως χρημάτων από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου έχει ζητηθεί η συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η οποία μέχρι στιγμής έχει καλύψει μέρος του ποσού (41.000 ευρώ), ωστόσο υπολείπεται ακόμη ένα ποσό λίγο ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Αν δεν βρεθεί αυτό το ποσό το μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι την ΑΝΟΙΞΗ οπότε και προβλέπεται η ενεργοποίηση της σύμβασης συντήρησης που συμφωνήθηκε να υπογραφεί από το νέο έτος.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ,εκτός από τις εκατοντάδες των συνανθρώπων μας που έχει σώσει, έχει προσφέρει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας τον χρόνο από τις αποζημιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία των εξεταζόμενων ασθενών. Και μας χωρίζουν κάτω από 25 χιλιάδες για να λειτουργήσει ξανά… Έλεος πια………

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Αιμοδυναμικό εργαστήριο του Γ.Π.Ν.Τρίπολης

Θάνατος καρδιοπαθούς σε διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο – Είχε χαλάσει ο αγγειογράφος

Καρδιοπαθής έχασε τη ζωή του κατά τη διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, εξαιτίας βλάβης στον αγγειογράφο.

Τα αιμοδυναμικά εργαστήρια των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Αττικόν” καλούνται να σηκώσουν τεράστιο βάρος στην εφημερία, που πραγματοποιούν από κοινού, με προβληματικό, όμως, εξοπλισμό.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), καλώντας το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον δέκα οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα στις πρωινές ώρες. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα ότι η αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα έχει σώσει χιλιάδες ζωές.

Τα δύο αυτά νοσοκομεία σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος της Αττικής και των γύρω περιοχών. Εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως.

Οι αγγειογράφοι είναι πεπαλαιωμένοι (15ετίας) με τεράστιο αριθμό εξετάσεων ο καθένας. Έχουν συχνές βλάβες και, καθώς είναι εκτός εγγύησης, οι βλάβες πληρώνονται αδρά.

Ανταλλακτικά δύσκολα βρίσκονται (αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη) και έρχονται με καθυστέρηση. Μέσα στο 2018 είχαν πολλαπλές βλάβες, πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες.

Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, καθώς ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για θάνατο ασθενούς σε μία διακομιδή. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, ο ασθενής έπαθε ανακοπή και κατέληξε

 

https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/48569/thanatos-kardiopathoys-se-diakomidi-apo-nosokomeio-se-nosokomeio-eixe-xalasei-o-aggeiografos.html

 

Share.

Leave A Reply