Γ. Αυτιάς: Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή εσείς (γιατροί) θέλετε να είσαστε αραχτοί!

0

Το περασμένο Σάββατο, ο Γ. Αυτιάς φιλοξένησε στην εκπομπή του στη συχνότητα του ΣΚΑΪ τον Άδωνι Γεωργιάδη, εν όψει του ανοίγματος των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 του μηνός. Όταν ο -κάθε άλλο παρά εχθρικός προς την κυβέρνηση- κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη βγήκε σε παράλληλη σύνδεση στην εκπομπή, επέστησε την προσοχή για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης.

Όλοι τον χειροκροτάτε (τον Α. Γεωργιάδη), η αγορά αυτή τη στιγμή λέει “δόξα σοι ο θεός”, εμείς στην εντατική όμως λέμε “βόηθα Παναγιά”. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Και ο κ, υπουργός δε χαμογελάει, παίρνει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, σε συνθήκες πανδημίας.
Ο οικοδεσπότης τον διέκοψε άμεσα σε ρόλο αυτόκλητου υπερασπιστή της κυβέρνησης.

-Ένα λεπτό, να μη χάσουμε την μπάλα. Είπε ότι αν δω συνωστισμό, κλείνω τα μαγαζιά και δεν περιμένω κανέναν. Το ‘πε! Το ‘πε!
Δεν το είπε ο παπαγάλος, αλλά ο υπουργός. Ο πρώτος απλώς επαναλαμβάνει τη γραμμή, για να την εμπεδώσουμε. Μας φύλαγε όμως το καλύτερο για τη συνέχεια.

-Για να μην πάει όλη η αγορά στην εντατική σε λίγο, επειδή εσείς θέλετε να είστε σίγουροι και ωραίοι και αραχτοί.
Κι επειδή κατάλαβε κι ο ίδιος τι εκστόμισε, έδωσε και διευκρινίσεις για να το “σώσει”…

Αραχτοί με την έννοια να μην έχετε αυτή την αγωνία, αυτό εννοώ. Καταλάβατε;
Ο Καπραβέλος κατάλαβε πολύ καλά και του έδωσε αποστομωτική απάντηση.

Είμαστε λογικοί άνθρωποι και βλέπουμε τις παρενέργειες της οικονομίας, που αποτιμώνται σε ευρώ. Όμως οι υγειονομικοί μετράμε θανάτους. Οι θάνατοι δεν αποτιμώνται…
Ο Αυτιάς συνέχισε απτόητος όμως και έβγαλε το δικό του συμπέρασμα.

 

 

Share.

Leave A Reply