Φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους

0

«Στο πολυιατρείο προσέρχεται πάρα πολύς κόσμος. Ακόμα και το να φέρουμε στον γιατρό ένα φάρμακο από την αποθήκη την ώρα που το χρειάζεται αλλά επικρατεί χαμός, είναι σωτήριο»
Η Αγγελική χόρτη, είναι φοιτήτρια του τμήματος ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μαζί με 75 ακόμη συναδέλφους της έχουν αποφασίσει να παρέχουν 682 ώρες εθελοντικής υποστήριξης στο στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Φοράμε τα ακουστικά και κάνουμε κλινική εξέταση, εμβολιάζουμε παιδάκια, παίρνουμε το ιατρικό ιστορικό. Εξοικειωνόμαστε με τη κλινική πράξη και οι γιατροί μας εξηγούν επί τω έργω τι ακριβώς γίνεται με τον ασθενή».
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. και μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.).
Το πρόγραμμα έχει σκοπό την προσφορά υποστηρικτικού έργου στους εθελοντές Ιατρούς και τη βελτίωση κλινικών-ιατρικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ίδιων των φοιτητών,έχει διάρκεια από τις 29/10 έως τις 19/12/2014 και θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους, η καθεμία από τις οποίες θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.
«Η φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. και μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. αναγνωρίζουν τις κοινωνικοϊατρικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των δυσκολιών των καιρών και ακουμπούν έμπρακτα σε αυτές, στηρίζοντας το έργο των Γιατρών του Κόσμου» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.
«Το ενδιαφέρον των φοιτητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυξάνεται και αυτό φαίνεται από τον μεγάλο αριθμό όσων παίρνουν μέρος» επισημαίνει η Σοφία Γκανέ, υπεύθυνη του γραφείου των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη ενώ αναφέρει ότι οι φοιτητές βοηθούν το έργο τους.

«Οι φοιτητές είναι οργανωμένοι, λειτουργούν μεθοδικά και ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν από φοιτητές οι οποίοι είχαν στηρίξει το έργο μας βοηθώντας εθελοντικά και τα δυο προηγούμενα χρόνια και αποκόμισαν μόνο θετικές εντυπώσεις», τονίζει η κ. Γκαρανέ. Οπως προσθέτει, στο πολυιατρείο λειτουργούν έξι ιατρεία και 55 εθελοντές γενικοί γιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία των ασθενών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτό πολυιατρείο».

Φρόσω Βρβάρα

Share.

Leave A Reply